Videoanalyser ska hjälpa Vimmerby IBK

Serietvåan Vimmerby IBK vill fortsätta bygga på sin fina form när Gnösjö kommer på besök. "Det viktigaste är att vi fokuserar på vårt spel", säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Kan införandet av videoanalyser lyfta Michael Elmérs VIBK till en ny nivå?

Kan införandet av videoanalyser lyfta Michael Elmérs VIBK till en ny nivå?

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-11-14 12:15

15 poäng på sex matcher. Det är Vimmerby IBK:s facit i division två inför hemmamatchen mot Gnosjö på fredag. Förra fredagen blev det seger med 6–3 borta mot KFUM Jönköping.
– Där släppte vi inte in något mål i uppställt försvarsspel, så försvaret satte vi. Samtidigt så är KFUM inget topplag och det krävs kanske lite mindre av oss mot sådana lag. Men vi måste fortsätta vara ödmjuka, oavsett vilket lag vi möter, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Fredagens motståndare Gnosjö är inte heller något topplag och har gjort en svag säsong hittills. Man har bara tagit fem poäng på sina sex matcher den här säsongen. 
– Vi måste gå in med så högt tempo som möjligt och inte bli passiva. Vi har en tendens att bli det ibland och det tar ett tag innan vi lägger in en växel, säger Elmér och fortsätter:
– Jag vet inte så mycket om Gnosjö, förutom att de har någon spelare som gör mycket poäng. Det viktigaste är att vi fokuserar på vårt spel. Tittar man på tidigare bataljer mellan VIBK och Gnosjö så har det varit uddamålssegrar för något av lagen så det blir säkert en tuff match nu igen.

VIBK har börjat med videoanalyser av sina matcher och tanken är att man ska fortsätta med det.
– KFUM-matchen var den första vi kunnat analysera. Det är en fördel för en filmsekvens är väldigt svår att prata bort, säger tränaren.

Elmér har alla spelare tillgängliga inför matchen. Melvin Hemmingsson, som varit sjuk, är tillbaka i träning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!