VIF-spelaren aktuell för match med VIBK

Vimmerby IBK derbyspelar mot Vetlanda IBF i damernas division ett på lördag. Då kan Malin Engström, som spelar fotboll i Vimmerby IF, göra debut i VIBK.

Vimmerby IBK möter Vetlanda. Då kan fotbollsprofilen finnas med i laget.

Vimmerby IBK möter Vetlanda. Då kan fotbollsprofilen finnas med i laget.

Foto: Arkivbild

Innebandy2019-11-08 17:04

Malin Engström, som inte spelat innebandy på länge, har tränat med VIBK under den senaste tiden och kan alltså vara redo för match när man ställs mot Vetlanda i Vimmerby Sporthall. 
– Hon har sett jättebra ut och vi behöver fixa med lite licenser bara så hon blir spelklar. Vi behöver fortfarande folk och hon ser förvånansvärt bra ut med klubba och utan, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg och fortsätter:
– Tanken med henne är att hon ska få börja känna på matchspel nu. Sedan får vi ta en ny diskussion med henne när hon kommit in i det.
I vilken roll tänker du spela henne?
– Det blir i en anfallsposition framåt.

VIBK har annars fått en tuff start på säsongen och har inte lyckats ta någon poäng under de två första matcherna. Lördagens motståndare, Vetlanda, har inte heller tagit några poäng hittills.
– Det viktigaste för oss blir att göra det vi pratat om. Alltså att göra det enkla och inte krångla till det. Vi ska jobba med disciplinen och tålamodet för Vetlanda har några bra och framstående spelare som vi måste se upp med. Håller vi inte koll och är koncentrerade så kommer det att smälla i målet bakom oss. Men det är alltid kul med ett derby, säger Jonas Friberg. 

Man har dragits med sjukdomar under den senaste veckan och det har, som vanligt, inte varit helt enkelt att få ihop ett fullt lag för VIBK. 
– Jag hoppas inte någon riskerar att missa matchen. De fyra-fem som varit sjuka är på bättringsvägen, avslutar Friberg.

Malin Engström, som spelar fotboll i Vimmerby IF, har tränat med VIBK.
Malin Engström, som spelar fotboll i Vimmerby IF, har tränat med VIBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!