Viktig VIBK-seger i förlängning

Febersjuk i kroppen - och het på planen. Martin Jagbrant såg till att Vimmerby IBK håller liv i kampen om att undvika negativt kval - när han satte 9-8 i förlängningen hemma mot Husqvarna igår kväll.

Stort VIBK-jubel sedan laget vänt 6-8 till seger med 9-8 i sudden hemma mot Husqvarna igår.

Innebandy2011-02-14 07:32

Martin Jagbrant, som återvänt till VIBK från Mariannelund nyligen, gjorde fyra assist under ordinarie tid - innan han fick sätta pricken över i med det matchavgörande målet i förlängning.
- Riktigt skönt att få sätta den till slut, sa en trött, men glad Martin Jagbrant, som tillhörde matchens bästa VIBK-spelare.
Ja, det blev en rysare som utspelade sig i Vimmerby Idrottshall på söndagskvällen. Här nedan får ni dramatiken.
Vimmerby IBK och Husqvarna är två av lagen som fightas om sjätteplatsen i tabellen - som innebär fast mark och nytt kontrakt.

Dramatiskt slut
Och fram till slutskedet såg det ut som att Husqvarna var laget som skulle skaffa sig försprång inför slutomgångarna. Drygt fyra minuter in i sista perioden gjorde de 6-3, och det kändes kört för VIBK att kunna ändra på de siffrorna.
Men på drygt tre minuter gick VIBK ifatt till 6-6. Viktor Wall, Marcus Pettersson och Christoffer Svahn såg till att VIBK kvitterade.
Sedan svängde matchen igen, och Husqvarna gick ifrån till 6-8. Nu kändes läget ännu mer hopplöst för VIBK - men ett litet slumpmål av Niklas Gustavsson tände hemmalaget igen. Och till slut föll också kvitteringen när Jesper Alm sköt 8-8 med 22 sekunder kvar av ordinarie tid.
Och i förlängningen klev som sagt Martin Jagbrant fram och fixade viktiga två poäng för hemmalaget.
- Vi gjorde ingen jättematch, men det var mycket viktiga poäng för oss, och vi får vara riktigt glada för dem, när vi var så illa ute, sa en lättad hemmatränare i Mathias Westerling Jansson.