Viktigt toppmöte för Vimmerby IBK

Ettan mot fyran. Vimmerby IBK mot Slätafly/SK IBK i division två. Det står på schemat på torsdagkvällen i Vimmerby Sporthall. "Slätafly är ett erkänt skickligt lag", säger VIBK:s assisterande tränare Alexander Pettersson.

Vimmerby IBK gjorde en svag första period mot Nässjö senast men ryckte upp sig efter det.

Vimmerby IBK gjorde en svag första period mot Nässjö senast men ryckte upp sig efter det.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2019-11-28 06:50

Vimmerby IBK är i storform och toppar division två efter åtta spelade matcher. Senast hade man problem mot jumbon Nässjö i den första perioden, men redde upp det och löste en seger (6–2) till slut. På torsdag får man en betydligt tuffare motståndare mot sig, på pappret i alla fall, när Slätafly kommer på besök.
– Vi måste steppa upp från insatsen mot Nässjö senast. Det vi presterade i den första perioden där är inget vi vill stå för, säger Alexander Pettersson, assisterande tränare i Vimmerby IBK.

Hotet mot VIBK blir motståndarnas förstafemma, om man får tro Pettersson. Samtidigt är VIBK det laget som släppt in minst mål i serien (26). 
– De är vassa där med Ola Karlsson, Robin Karlsson och Johan Ramvall bland andra. Det finns mycket spets och sedan så spelar de även väldigt fysiskt. Det gäller att vi sätter vårt försvarsspel direkt och är med i matchen från första minut, säger han.

VIBK har också en mycket stark förstafemma med Jonatan Green, Albin Alfonsson och Victor Wall i spetsen, men under de senaste matcherna har även andrafemman börjat ta ett mycket större ansvar. 
– Tidigare år har vi fallit på att vi bara haft en femma som levererat. Nu har flera spelare kommit igång bättre och vi är mer jämna. 

Jack Fridh, som saknades i laget senast, är tillbaka och är aktuell för spel igen. Alla resterande spelare är också tillgängliga för VIBK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!