Vilken drömdebut – 16-åringen målskytt: "Han är rejäl"

Vimmerby IBK vann mot Växjö IBK Utveckling med 8-5 på bortaplan under fredagskvällen. Ett starkt försvarsspel och en drömdebut var de största glädjeämnena. "En bra bortmatch", säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

William Björngard, Mattias Zeilon, John Pettersson, Jonatan Green och Nils Danielsson gjorde mål för VIBK. Karl Hjelmland gjorde också mål, men saknas på bilden.

Innebandy2024-01-19 21:36

Växjö inledde dock starkast och blev belönade med 1–0 efter cirka fem minuter. En kvittering kom ganska snabbt genom John Pettersson. Men Växjo tog sen återigen ledningen efter det. Då skärpte VIBK till sig och lyckades vända på matchen till 3–2. Ledningsmålet kom genom Mattias Zeilon, blott nio sekunder innan första pausvilan.

Även om Växjö delvis höll jämna steg med VIBK de efterföljande två perioderna blev det aldrig särskilt spännande. VIBK segrade till slut rättvist med 8–5.

– Det är en bra bortamatch. Vi saknar lite spelare och vår ordinarie målvakt (Jesper Ahnfeldt) är borta. Men vi kommer hit och gör ett strongt försvarsarbete framförallt. Det är där vi lägger grunden till segern. Även om spelet inte stämmer fullt ut förtjänar vi segern, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

VIBK växte med uppgiften efter en något svag förstaperiod.

– Den är inte bra, de kommer ut med mycket energi och vi känns lite sega inledningsvis. Efter tolv-tretton minuter blir det bättre och vi hittar rätt med bollen. Efter det får vi upp tempot mer.

I andra- och tredjeperioden spelade VIBK med mer fart och tålamod och har bra kontroll på det. Ett glädjeämne för VIBK var att 16-årige forwarden Nils Danielsson fick göra debut i division 2. Han startade i förstakedjan bredvid Jonatan Green och Elliot Kronstrand.

– "Nisse" kliver in och spelar helt respektlöst. Han är rejäl och gör en fantastisk debut. Att han dessutom får göra mål kryddar insatsen ännu mer, säger en belåten Alexander Pettersson.

Poäng, VIBK: Mattias Zeilon 3+1, John Pettersson 1+2, Jonatan Green 1+2, Nils Danielsson 1+2, Karl Hjelmland 1+1, William Björngard 1+0.

BETYG

Fyra stjärnor: Mattias Zeilon

Forwarden var glödhet och klart bäst i VIBK. Visade prov på offensiv briljans kombinerat med stenhårt defensivt arbete, och fick med sig 3+1 i poängstatistiken. Dominant.

Tre stjärnor: Hampus Carlsson

Backen tillika kaptenen fick extremt mycket speltid och spelade moget. Gjorde det enkelt och bidrog med lugn.

Två stjärnor: Alexander Adolfsson

Med ordinarie målvakt borta fick Ariel-spelaren Adolfsson (med dubbellicens) chansen, och tog den med den äran. Kunde kanske räddat något av målen, men annars felfri.

En stjärna: Nils Danielsson

Danielsson? Vem då? Kanske ni undrar. Den unge forwarden fick en drömdebut. Spelade respektlöst och satte ett mål.

Arkivbild. VIBK spelade borta mot Växjö IBK Utveckling på fredagskvällen.