Vilken dundersmäll Hultsfred

I innebandy kan det gå fort. Det vet vi. Men frågan är om inte matchen mellan Hultsfred och Bodafors i division fyra slår rekord. I den tredje perioden gick Bodafors från ledning 9-3 till vinst med 26-3. Alltså: 17-0 (!) i en period. - Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... det var bedrövligt helt enkelt, säger tränaren Jonatan Edgren.

Innebandy2017-01-09 16:00

Ni förstår att Hultsfreds luttrade innebandyspelare hade lätt att hålla sig för skratt efteråt. Att släppa in 17 mål i en och samma period hör inte direkt till vanligheterna. Att förlora stort mot topplaget Bodafors var dock inget nytt för HIBK. När lagen möttes i våras vann tabelltvåan med 28-5. Den här gången med 26-3.

På två matcher har Bodafors gjort 54 mål på Hultsfred.

- Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.. Det här var både det sämsta och värsta jag varit med om inom innebandy, säger Jonatan Edgren.

Vad var det som hände?

- Vi stod mest och tittade. Det kändes inte som att någon ville någonting. Det finns inga ursäkter att släppa in 17 mål.

I helgens match fick ändå Hultsfred en drömstart då Viktor Ström gav laget ledningen med 1-0 efter tre minuter. Mer än halvvägs in i matchen hade de kontakt och låg då under med 3-6.

Men i sista perioden rasade precis allting.

- Våra rutinerade backar utnyttjade deras höga press och vi spelade förbi dem gång på gång. Vi trodde nog att vi skulle få en mycket tuffare match på bortaplan än när vi mötte dem hemma. Jag har lite svårt att förstå varför de inte backade hem med sitt lag, säger Bodaforsledaren Andes Sjölander.

Den allsvenskt meriterade forwarden Markus Eriksson hade rena julafton och satte tio mål totalt.

Jonatan Edgren säger att de på olika sätt försökte ändra på matchbilden, men att inget fungerade.

- Vi gick från man/man till zon-försvar och gick ner på folk. Men nä, det gick inte ändå. Det här var en riktig kalldusch för oss. Det har ändå sett ganska bra ut i de senaste matcherna.

Hur går ni vidare från det här?

- Vi ska ta ett snack på nästa träning. Vi sa till spelarna att alla skulle fundera. Förhoppningsvis hittar vi en lösning. Vi har ju match redan nu på fredag mot Husar. Då måste det gå bättre...

Hultsfreds övriga mål mot Bodafors gjordes av Rasmus Sandsborg och Simon Bergman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!