Kaptenen låg bakom hälften av de 30 målen

Rimforsa avfärdade tabelljumbon IBK Succé hemma med enkelhet i onsdags. 30-5 slutade matchen och RIF:s lagkapten Tobias Claesson gjorde 15 poäng och låg bakom hälften av målen.

Tobias Claesson stod för tio mål och fem assist när Rimforsa vann med 30-5 mot IBK Succé.

Tobias Claesson stod för tio mål och fem assist när Rimforsa vann med 30-5 mot IBK Succé.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-03-03 10:00

De 75 åskådarna i Hackelhallen fick uppleva ett och annat mål i onsdags. 12–1 efter första perioden utökades till endast 16–3 efter två perioder. I tredje tog det fart igen så slutresultatet landade på 30–5. 

– Det är svårt att köra på för fullt i en hel match när vi är så pass överlägsna. Nu slog vi av på takten i andra och hittade en ny växel i tredje, säger Claesson som ändå tyckte att den här matchen var klart roligare än senaste mötet mellan lagen som slutade 37-0.

– Det var stor skillnad. När vi mötte dem borta hade de en trupp med äldre spelare som inte kunde bjuda på motstånd alls. Nu hade de visserligen en tunn trupp med juniorer som lånats in från Ledberg. De var bättre skolade och lyckades göra fem mål. Det kunde ha varit ännu fler om inte Isak (Nägga) gjort en så bra match i målet.

Med sina tio mål och fem assist för Rimforsa gick lagkaptenen Tobias Claesson upp på totalt 41 mål och 32 assist på 13 matcher den här säsongen.

– Visst är det kul att få bidra med mål och assist, men med ålderns rätt så fokuserar jag inte så mycket på det. Nu är det viktigaste att vi avslutar serien på ett snyggt vis så får vi se om det räcker för att vinna serien.

Poäng RIF: Tobias Claesson 10+5, Kim Karlsson 2+6, Petter Melkersson 5+0, Anton Söderback 2+3, Arvid Borell 3+1, Simon Eugén 2+2, Marcus Karlsson 0+4, Jakob Lindström 3+0, Joakim Rambin 1+2, Simon Sverre 0+3, Anton Sverre 2+0, Isak Nägga 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!