Edgrens magiska afton – sju mål i viktiga vinsten

Ett hattrick var inte nog, det fick bli ett till. Det räckte inte heller. Marcus Edgren gjorde nämligen sju (!) mål i HM IS storseger mot IF Ariel B i fredags. Det var nytt rekord för Edgren. "Jag hade maximal utdelning", säger målskytten.

Marcus Edgren (till vänster) gjorde sju mål i fredags.

Marcus Edgren (till vänster) gjorde sju mål i fredags.

Foto: Jens Lidesjö

Innebandy2023-12-10 11:00

Marcus Edgren var minst sagt i händelsernas centrum när HM IS vann med hela 19–4 hemma mot IF Ariel B. Han var inblandad i åtta mål framåt för hemmalaget och lämnade Furulundshallen med sju mål och en assist på kontot. Det innebar ett nytt målrekord för Marcus Edgren. 

– Sju mål har jag aldrig gjort i en och samma match. Jag tror att jag gjorde sex mål för ett par säsonger sen. Men det var kul att gå in och hänga några, även om jag mest stod framför mål och rakade in dem. Jag hade maximal utdelning, säger den ödmjuke HM IS-kaptenen Marcus Edgren.

Han och kedjekamraterna Jimmy Johansson och Oskar Stejdahl var inblandade i det mesta. Detta var trions tredje match tillsammans. 

– Vårt samarbete har funkat bättre och bättre. Vi gjorde det bra borta mot Craftstaden och avgjorde matchen. Mot Svala var vi också bra men fick inte in bollen. Nu kom verkligen utdelningen. 

I och med poängkavalkaden från Edgren har han nu gjort 18 poäng på sju matcher. Det ger ett snitt på cirka 2,6 poäng per match. Skulle det hålla i sig blir det hans poängstarkaste säsong i karriären. Men som bekant kom ju åtta av poängen nu senast mot Ariel. 

– Jag gick poänglös matchen innan mot Svala och nu blev det några fler. Man ska nog inte hålla andan tills det händer igen, säger Edgren och skrattar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!