Vilma Edgren firade fyrdubbelt i derbyt

En het målvakt, en het målskytt - och ett superbt försvarsspel. Det var nycklarna när Vimmerbys damlag besegrade tabelltvåan IBK Svala i ett hett derbymöte. - Vi har kul tillsammans och vi gjorde en jättebra match i 50 minuter, säger fyramålsskytten Vilma Edgren, när VIBK vann med 6-4.

Innebandy2017-02-04 17:33

Tio sekunder.

Mer än så behövde inte Vimmerby och Emelie Karlsson för att göra mål mot Svala i lördags eftermiddag.

- En kanonstart. Det var skönt. Vi spelade väldigt bra i den första perioden, säger tränaren Marcus Edgren, som tyckte att det här var säsongens härligaste seger.

- Att få vinna ett derby, mot ett bra motstånd och inför så mycket publik. Det känns fantastiskt bra förstås.

Tända  av inledningen fortsatte Vimmerby att spela inspirerat. Efter tio minuter stod det 3-0 på resultattavlan efter två fina mål av Vilma Edgren.

När Sandra Madestam reducerade tidigt i mittperioden, trodde nog många på en vändning av Mörlundalaget. Men icke. Det fanns en viss Vilma Edgren som ville annorlunda. Via stolpen ordnade hon 4-1 och även 5-1 i öppen kasse.

- Jag hade en del tur på mitt tredje mål.

Har du gjort fyra mål i en match tidigare?

- Nja, jag tror inte det. Tre har gjort innan, men aldrig fyra - tror jag.

Nu var det flera spelare än bara Edgren som var framträdande i VIBK. Målvakten Klara Eklund var suverän som sista utpost och tog i princip allt som kom i hennes väg - tills det återstod drygt fem minuter.

Raskt fixade Svala tre mål och gav nerv till derbyt. Men närmare än 6-4 kom inte gästerna. Vimmerby vann välförtjänt.

- Vi kom  tyvärr igång för sent. Tjejerna var självsäkra inför matchen och under min tid har vi nog aldrig förlorat mot Vimmerby. Men dom var jättetaggade, medan vi hängde med huvudena. Vimmerby ska ha en stor eloge, säger Svalas tränare Andreas Cunow.

I VIBK var Klara Eklund, Vilma Edgren, Edith Edvardsson, Emelie Karlsson och hårt jobbande Louise Andersson de främsta. Bäst på planen och Svalas klart lysande stjärna var ändå Nathalie Johansson - som visade att hon håller en nivå långt högre än division två.

Poäng VIBK: Vilma Edgren 4+0, Emelie Karlsson 1+1, Edith Edvardsson 0+2, Louise Andersson 1+0.

Svala: Sandra Madestam 2+0, Nathalie Johansson 1+0, Malin Hägg 1+0, Sara Eskilsson 0+1, Elin Svensson 0+1, Therese Bogren 0+1.