Vimmerby avgjorde i sista perioden och vann mot Kalmarsund U

Vimmerby vann borta mot Kalmarsund U i division 2 Småland östra dam i innebandy med 5-4.

FBC Kalmarsund Ungdom förlorade mot Vimmerby IBK

Innebandy2022-11-13 16:35

Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan Vimmerby avgjorde i sista perioden.

Vimmerbys assisterande tränare Tony Fridh kommenterade matchen:

- Segern var en laginsats där alla bidrog med hårt jobb och alla slet för varandra. Vi låg rätt i banan och gick inte bort oss för mycket. Ett stort målvaktsspel bidrog också till segern.

Första perioden var jämn. Vimmerby inledde bäst och tog ledningen genom Nelly Passmark efter 11.03, men Kalmarsund U kvitterade genom Maja Warldén. Och Kalmarsund U hann också ta ledningen, genom Towa Nilsson. Efter nio sekunder i andra perioden nätade Caisa Andersson, på pass av Towa Nilsson och gjorde 3-1.

Vimmerbys Sofia Söderlund gjorde 3-2 efter 6.35 på pass av Stella Milton.

Svea Backstad gjorde dessutom 3-3 efter 11.24 framspelad av Stella Milton.

Vimmerby startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 3-5-ledning genom mål av Tess Fridh och Sofia Söderlund innan Kalmarsund U svarade och gjorde 3-3 genom Moa Gustavson.

Kalmarsund U har tre vinster, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Vimmerby har tre vinster och två förluster.

Kalmarsund U har tio poäng och Vimmerby har nio poäng efter fem omgångar.

Nästa motstånd för Vimmerby är Nybro. Lagen möts lördag 26 november 14.00 i Vimmerby Idrottshall.