Vimmerby B tappade matchen i tredje perioden mot Vetlanda B

Det var länge en jämn match för Vimmerby B hemma mot Vetlanda B.

Vimmerby IBK B förlorade mot Vetlanda IBF B

Innebandy2024-02-03 18:35

Men i tredje perioden avgjorde Vetlanda B och vann matchen i division 3 Småland norra herr i innebandy med 6-5 (1-1, 2-2, 3-2).

Första perioden var jämn. Vimmerby B inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Nils Danielsson efter 1.20, men Vetlanda B kvitterade genom Gustav Öhman efter 10.00. I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 3-3 efter två perioders spel.

Vetlanda B startade tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 3-5-ledning. Men Vimmerby B svarade och gjorde 4-5.

Därefter var det dock Vetlanda B som avgjorde. Laget gjorde 4-6 med tre minuter kvar att spela genom Gustav Öhman på pass av Philip Isaksson. Vimmerby B hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-6.

Philip Isaksson gjorde tre mål för Vetlanda B och två assist och Gustav Öhman stod för tre poäng, varav två mål. Nils Danielsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Vimmerby B.

Vimmerby B har två vinster och tre förluster och 29-36 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vetlanda B har tre vinster och två förluster och 29-24 i målskillnad. Det här var Vimmerby B:s andra uddamålsförlust den här säsongen.

Vimmerby B ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Vetlanda B ligger på fjärde plats.

I nästa omgång har Vimmerby B Värnamo borta i Värnamo Sporthall, söndag 11 februari 17.00.