Vimmerby fick ge sig i tät kvalkamp: "Så stolt"

Vimmerby IBK kämpade tappert i andra kvalmatchen mot Ingelstad. Men det blir inget avancemang till division ett. Matchen slutade 3–3 och Ingelstad vann totalt med 10–8. "Jag är så stolt över tjejerna. De gör det så bra med tanke på förutsättningarna", sa VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Nelly Passmark gjorde mål för Vimmerby IBK i kvalet till ettan, men det hjälpte inte.

Innebandy2023-03-26 15:43

Målen duggade tätt i inledningen av matchen. Ingelstad tog ledningen efter knappt två minuter, men Nelly Passmark kvitterade minuten senare framspelad av Sofia Söderlund.

Sedan dröjde det till mitten av andra perioden innan Ingelstad tog ledningen på nytt. 2–1 var också läget inför slutperioden där VIBK fick en flygande start.

Emma Sjökvist kvitterade till 2–2 framspelad av Ammelie Lennström efter 51 sekunder. Vimmerby tog även ledningen med 3–2 minuten senare då hemmalaget bjöd på ett självmål.

I det läget behövde VIBK bara ett mål till för att tvinga fram en förlängning och de hade gott om tid på sig. Forceringen kom dock av sig i den sju minuter från slutet då Ingelstad kvitterade till 3–3.

VIBK tog timeout med tre och en halv minut kvar att spela, men de lyckades inte få till något mer mål.

Matchen slutade 3–3 och det innebär att Ingelstad tar steget upp i ettan, medan Vimmerby får spela kvar i division 2 nästa säsong.

– Vi gör en heroisk insats med tanke på att flera spelare blev sjuka i helgen och fick lämna återbud. Det innebar att bland andra Klara Stridh fick göra comeback som back efter långt skadeuppehåll. De tio spelarna på planen kämpar berömvärt och är nära att vinna. Vi kan åka hem med stoltheten i behåll. Utan tvekan, sa Micael Nilsson.