Vimmerby föll

Vimmerby IBK gjorde inte vad som krävdes. 2-3-förlusten hemma mot Fagerhult innebär att VIBK spelar i division två nästa säsong. - Det här är bland det tråkigaste jag har varit med om, ett stort personligt misslyckande, säger spelande tränaren Mathias Westerling-Jansson med sänkt blick.

VIBK-depp. Skyttekungen Peter Hirschman, med Mathias Westerling-Jansson och Michael Elmér i bakgrunden, kan bara inse faktum: VIBK är inte längre ett division ett-lag.

VIBK-depp. Skyttekungen Peter Hirschman, med Mathias Westerling-Jansson och Michael Elmér i bakgrunden, kan bara inse faktum: VIBK är inte längre ett division ett-lag.

Foto:

Innebandy2008-03-03 07:32


VIBK visste vad som krävdes inför den sista omgången. Det räckte inte med seger för att undvika nedflyttning utan laget behövde också hjälp av Linköping, Partille eller 7-härad. Och hjälp, det fick man - av Linköping som vann mot Engelholm med 10-5.
Men hjälpen räckte inte - Vimmerby gjorde inte själva vad som krävdes och nu väntar spel i division två för första gången sedan säsongen 1999/2000.

Tomma blickar
Det gick nästan att ta på besvikelsen i Idrottshallen när det stod klart att Vimmerby - efter flera år i den absoluta toppen av division ett - inte längre är ett lag för den näst högsta serien. Vart man än vände sig så möttes man av tomma blickar.
En av dem som dröjde kvar längst efter matchen var Mathias Westerling-Jansson och han var självkritisk efter att degraderingen var ett faktum.
- Vårt mål efter att ha tappat så många spelare inför säsongen var ett hänga kvar och det misslyckades vi med. Jag är väldigt besviken med min egen insats och någon måste ta ansvaret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!