Vimmerby gjorde vad som krävdes på Öland

Tre poäng var ett måste borta mot nykomlingen Borgholm. Det fixade Vimmerby efter två vassa inledningsperioder.

Innebandy2016-11-13 14:48
Vimmerby får åka hem från Öland med en skön känsla. Det blev nämligen seger med 10–5 mot Borgholms IBK.
I de två första perioderna hade Vimmerby ett högt tempo och gjorde precis vad de ville. I tredje perioden kröp Borgholm närmare via två mål till 4–8. Då, med dryga fyra minuter kvar, drog Borgholm på sig en tvåminutersutvisning för felaktigt avstånd och under den utvisningen gjorde Vimmerby 9–4 som punkterade matchen. Matchen slutade till slut 10–5.

Borgholm-Vimmerby
Borgholm–Vimmerby 5–10 (0–3, 2–5, 3–2)
Första perioden: 0–1 (5.43) Kim Karlsson (Victor Wall) i spel fem mot fyra, 0–2 (9.33) Jonas Elofsson (Martin Tedborn), 0–3 (14.33) Victor Wall (Ricky Gustafsson).
Andra perioden: 0–4 (22.16) Jonatan Green (Kim Karlsson), 0–5 (24.28) Jonatan Green (Kim Karlsson), 1–5 (28.11) David Eriksson (Johan Eneman), 1–6 (29.57) Kim Karlsson (Jonatan Green), 1–6 (32.23) Rasmus Holgersson (Anton Petersson), 2–7 (32.56) Andreas Brodin (Martin Tedborn), 2–8 (34.18) Martin Tedborn (Andreas Brodin).
Tredje perioden: 3–8 (50.21) Melvin Hallström (Rasmus Holgersson) i spel fem mot fyra, 4–8 (54.39) Johan Eneman (David Eriksson), 4–9 (56.01) Jonatan Green (Jonas Elofsson), 4–10 (57.26) Ricky Gustafsson, 5–10 (58.41) David Eriksson (Anton Petersson).
Skott: 23–30 (7–14, 7–13, 9–3)
Utvisningar, Borgholm: 3x2 min. VIBK: 2x2 min.