Vimmerby IBK i samtal med Alm: ”En drömspelare"

Vimmerby IBK vill förstärka truppen med tre-fyra nya spelare. Högst upp på önskelistan: Jesper Alm. – Det vore en drömspelare, helt klart. Vi gör vad vi kan för att ”Jeppe” ska spela med oss nästa säsong, säger tränaren Jonas Friberg.

Jesper Alm besökte VIBK under lördagen. Här samtalar han med tränaren Lennart Lundgren. Foto: Michael Nordin

Jesper Alm besökte VIBK under lördagen. Här samtalar han med tränaren Lennart Lundgren. Foto: Michael Nordin

Foto:

Innebandy2017-05-15 04:20

I lördags hade Vimmerby IBK:s herrtrupp en upptaktsträff i Idrottshallen.

Där slog både ledare och spelare fast att målsättningen den kommande säsongen är glasklar: VIBK ska tillbaka till division ett.

– Med tanke på hur nära vi har varit de två senaste säsongerna går det inte ha någon annan målsättning. Alla siktar uppåt. Det finns även en uttalad målsättning att B-laget ska avancera till division tre, och att JAS-laget ska ta sig till slutspel nästa säsong, säger Jonas Friberg.

VIBK spänner bågen?
– Ja, lite så. Vi tycker att det ser bra ut, både spelarmässigt och organisatoriskt. Då känns det naturligt att sikta högt.  

På spelarsidan är det klart att Jonas Friberg lägger klubban på hyllan. Hans kropp håller inte, istället blir det fullt fokus på tränarbiten.

Dessutom har VIBK räknat bort Jonas Elofsson (tidsbrist) och Martin Tedborn (ska förmodligen flytta).
– I övrigt ser det bra ut. Vad jag vet är alla andra positiva till en fortsättning, säger Friberg.

Vår tidning kan nu berätta att SSL-meriterade Jesper Alm finns med i bilden.

Han befann sig i Idrottshallen under lördagen för att diskutera ett eventuellt upplägg med VIBK-tränarna Jonas Friberg och Lennart Lundgren.
– När de hörde av sig kändes det självklart att komma hit och lyssna. Vimmerby är ju min moderklubb och jag har alltid trivts otroligt bra här, säger Jesper Alm.

Han vill dock inte ge VIBK-supportrarna för stora förhoppningar.
– Nej, för att jag ska spela i Vimmerby krävs det en superlösning. Jag ska börja plugga till civilingenjör i höst och kommer bo kvar i Linköping. Det naturliga är förstås att jag spelar där.

Jesper Alm lämnade Vimmerby IBK efter säsongen 2013/14. Sedan dess har han tillhört SSL-klubben Linköping IBK.
– Den här säsongen började bra och jag fick mycket speltid i höstas. Men sedan blev jag sjuk och hamnade utanför laget. Under våren spelade jag med klubbens division ett-lag.

Alms treårskontrakt med LIBK gick ut nyligen.
– De har sagt att jag får vara kvar om jag vill. Då handlar det om att försöka ta en plats i Superligan eller spela i division ett-laget, säger han.

När tar du ett beslut om nästa säsong?
– Förmodligen inom en vecka. Och det mesta talar för Linköping. Det känns som 95 procents chans att jag stannar. Men jag vill ändå höra vad Vimmerby har att säga. Man ska aldrig säga aldrig.

Jonas Friberg:
– Nu har vi tagit ett första steg. Sedan får vi se. Självklart vill vi att ”Jeppe” ska spela för oss. Han har erfarenheten, styrkan, kunnandet, inställningen, ja… det mesta som en bra innebandyspelare ska ha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!