Vimmerby IBK riskerar negativt kval

Under lång tid jagade Vimmerby IBK uppflyttning till division ett. Tre raka förluster senare är förutsättningarna radikalt förändrade. Nu får VIBK istället rikta in sig på att försöka undvika negativt kval. - Vi har haft bra träningar i veckan och nu är Jerry Knutsson (målvakten) tillbaka efter sin lunginflammation, säger tränaren Jonas Friberg.

Jonas Friberg får lita på att Jonatan Green och Victor Wall avgör mot Värnamo. Då ligger det nära till hands att kontraktet säkras.

Jonas Friberg får lita på att Jonatan Green och Victor Wall avgör mot Värnamo. Då ligger det nära till hands att kontraktet säkras.

Foto:

Innebandy2015-03-06 23:11


Det svänger snabbt i innebandy. Det vet vi. VIBK hade gett sig själva ett bra utgångsläge att ta sig upp till ettan inför de avslutande omgångarna. Nu är den chansen borta. Det är ett faktum efter 6-10 mot Barnarp, 6-7 mot Månsarp och dundersmällen 2-15 mot Nässjö. Tunga, jobbiga förluster för Vimmerby.
- Jag trodde fortfarande på det inför förra matchen mot Nässjö. Men nu är det kört. Vi kommer inte ifatt Örlogsstaden, säger Friberg.

Mardrömsmotståndare
Nu handlar allt om att bli topp-sex - och undvika kval.
Vimmerby har ett litet försprång gentemot en trio jagande lag; Vetlanda, Westervik och Färjestaden. Men det skiljer bara några futtiga poäng inför de två avslutande omgångarna. En seger hemma mot Värnamo på söndag ger förmodligen säkrat kontrakt.
- Gör vi vad vi ska och Hovslätt vinner mot Färjestaden, så är det klart.
Men Friberg och övriga VIBK:are kan räkna med en väldigt tuff uppgift.
- Ja, absolut. Värnamo har varit något av en mardrömsmotståndare för oss de senaste säsongerna och kämpar för nytt kontrakt.
Tidigare under säsongen vann nästjumbon med klara 11-6 mot Vimmerby. Ser vi till de senaste fem åren kan vi konstatera att det är precis jämnt mellan lagen: fyra segrar vardera, fyra förluster och en oavgjord.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!