Vimmerby IBK saknar målvakt till säsongen

Med mindre än tre månader till seriepremiären i division två står Vimmerby IBK utan förstamålvakt. - Visst är det en prekär situation. Men jag är inte orolig, vi ska lösa det på något sätt, säger tränaren Mathias Westerling Jansson.

Innebandy2011-07-08 06:39

Förra säsongens unga målvaktsduo, Filip Bergman och Alexander Alexandersson, ser båda ut att försvinna. Bergman ska flytta till Linköping för studier medan Alexandersson vidhåller sitt beslut att sluta spela på grund av att kroppen har tagit för mycket stryk.

Tio procents chans
Ett visst hopp finns dock när det gäller Bergman, även om det inte är särskilt stort.
- Ett alternativ är att han går in i Linköpings organisation och tränar med dem, men spelar matcher med Vimmerby. Men om det kan bli så är för tidigt att säga, säger Mathias Westerling Jansson.
Ett annat tänkbart alternativ finns i 26-årige Christoffer Lindahl, tredjemålvakt i Jönköpings IK.
- Tanken i sådana fall är att han ska träna där och spela med oss. I dagsläget är det ett jättelångskott, jag bedömer det till tio procents chans. Det vore kul om han vill komma. Tidigare har han mest spelat med Gnosjö i tvåan, men även gjort en handfull matcher högre upp i seriesystemet. Från början var det han som visade intresse, han måste spela matcher för att utvecklas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!