Vimmerby IBK säkrade seriesegern

Vimmerby IBK spände musklerna och vann seriefinalen mot Hovslätt med 4-3. Och passade samtidigt på att säkra seriesegern i division tre. - Det känns som en lättnad, jag kom hem för att vinna serien. Nu ska vi fira det här, sade en mycket nöjd hemmatränare i Johan Astbrant.

Förlösande måljubel. Rickard Pettersson, t.v, gratulerar matchvinnaren Jakob Holmberg efter att han avgjort seriefinalen mot Hovslätt med sitt 4-3-mål fyra minuter från slutet.

Innebandy2010-02-26 23:00

Säsongen 2007/08 åkte Vimmerby IBK ur division ett.
2008/09 blev det respass ur division två.
Men nu, efter seriesegern i division tre, är VIBK definitivt åter ett vinnande lag.
- Riktigt skönt, jag är stolt över killarna. Det här var de värda efter två miserabla säsonger, säger Johan Astbrant.

Måste ladda om
Nu betydde seriesegern i sig inte mycket mer än äran. Vimmerby var sedan tidigare klart för spel i den nya tvåan nästa säsong. Men det kan bli bättre än så i och med att VIBK också är klart för kvalspel till nya division ett.
- Även om vi inte får vara för belåtna med att vinna serien så måste man vara medveten om att det är svårt. Vi ska i alla fall fira seriesegern ordentligt.
Klarar ni av att ladda om till ett kval?
- Det är en svår fråga, men jag hoppas det. Facit på det får vi inte förrän efter kvalet.
Matchen hemma mot serietvåan Hovslätt kunde ha slutat med större segersiffror än vad det till slut blev.

Duktig målvakt
Eller som Johan Astbrant uttryckte det:
- Hade inte deras målvakt varit så bra hade vi vunnit med större siffror.
Men det ska också sägas att Hovslätt bjöd på bra motstånd över 60 minuter. Att det var det bästa laget som har besökt idrottshallen under säsongen råder det inga tvivel om.
Hemmalaget startade matchen något spänt och tillät också Hovslätt att ta ledningen efter dryga åtta minuter efter ett skott från vänster som retfullt enkelt letade sig in bakom Alexander Alexandersson.
Det dröjde dock bara en dryg minut så hade Jimmy Johansson med ett rappt skott återställt ordningen, 1-1. Vimmerby skapade efter det en rad chanser, inte minst genom Rickard Petersson, men bollen ville inte in.

Sen kvittering
Hemmalaget tog sedan ledningen i starten av den andra perioden genom unge Victor Wall, som höll sig framme efter ett Jakob Holmberg-skott.
Det kändes som att VIBK hade bra koll på matchen, men någonstans i mitten av perioden tappade man initiativet under några minuter. Under den perioden passade bortalaget på att göra både 2-2 och 2-3. Hovslätt hade även 2-4 inne, men det dömdes bort under vilda protester.
Lite rättvisa skipades när hemmalaget en minut före pausvilan kunde kvittera genom Petter Leander.