Vimmerby IBK ställs mot topplaget

Premiären slutade med förlust. Nu ska VIBK spela sin andra match i serien och då ställs man mot favorittippade Craftstaden. "En tuff uppgift", säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Jonas Fribergs Vimmerby IBK spelar en svår bortamatch på fredag mot Craftstaden.

Jonas Fribergs Vimmerby IBK spelar en svår bortamatch på fredag mot Craftstaden.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-10-24 16:00

Vimmerby IBK har bara spelat en match i damernas division ett hittills. Då blev det en uddamålsförlust mot Östra SK, men VIBK gjorde en mycket bra match sett till förutsättningarna då man haft problem med att få ihop spelare under hela försäsongen och även till premiären. Nu börjar det dock se lite ljusare ut på spelarfronten för tränaren Jonas Friberg och laget.
– Vi har fått in lite fler tjejer till träningarna nu. Vi har haft en bra träningsvecka och i tisdags var vi 13 spelare och tre målvakter på träningen, så det går åt rätt håll i alla fall, även om det fortfarande är lite samma visa som inför förra matchen, säger Friberg och fortsätter:
– De nya som kommit in har andra planer en fredagkväll än att spela match och kanske inte känner för att spela redan nu. Vi kommer ta upp några från flicklaget som hjälper till istället. 

På fredag är det dags för den andra matchen i serien, och då ställs man mot tuffast tänkbara motstånd i form av Craftstaden på bortaplan. 
– Det är ju ett av de lagen som är favorittippade i serien. De har vunnit sina två inledande matcher, så det kommer bli en tuff uppgift för oss, säger VIBK-tränaren.
Hur ska ni ta er an matchen?
– Det gäller att vi jobbar utifrån vår spelplan som vi lägger upp och jobbar vidare på det vi gjorde bra i den senaste matchen. 

VIBK har dragits med lite sjukdomar på vissa ordinarie spelare under veckan och har inte spikat någon trupp i skrivande stund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!