Vimmerby IBK storfavoriter mot Jönköping

Sex matcher. Det är vad som återstår att spela för Vimmerby IBK i division två den här säsongen och man har allt i egna händer. "Vi är jäkligt svårslagna", säger VIBK:s assisterande tränare Alexander Pettersson.

Dags för ny hemmamatch. Den här gången ställs VIBK mot KFUM Jönköping.

Dags för ny hemmamatch. Den här gången ställs VIBK mot KFUM Jönköping.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-02-14 08:10

Vimmerby IBK har gjort en mycket stark insats i år och ligger för tillfället tvåa i serien, bara en poäng bakom CL98IC som leder. VIBK har sex poäng ned till trean Ingelstad och har verkligen alla förutsättningar för avancemang när det nu bara återstår sex matcher i serien.

På fredag är det dags för match igen då man ställs mot KFUM Jönköping på hemmaplan. Och uppladdningen inför matchen har varit väldigt bra, menar assisterande tränaren Alexander Pettersson.
– På träningen var det lite smågrinigt, precis som vi vill att det ska vara. Det känns som att alla spelare är på tårna, säger han.

När VIBK och Jönköping möttes senast, i Jönköping, blev det seger för VIBK med 6–3. Då gjorde man en stark första- och tredjeperiod men höll på att tappa allt i den andra.
– Vi slappnade av lite i den andra perioden där och trodde att det var klart. Jönköping har skickliga spelare som spelat högt upp och det är verkligen inget lätt motstånd, säger Alexander Pettersson.

VIBK har utvecklats till en lagmaskin den här säsongen och är stora favoriter inför matchen.
– När vi spelar enligt vår matchplan så finns det inte många lag som kan slå oss. Vi är jäkligt svårslagna när vi spelar vårt spel och har tålamod. Sedan får vi inte lockas in i motståndarnas fällor, menar VIBK-tränaren.

Rutinerade Jonas Elofsson, som stukade foten i lagets senaste match, kommer inte komma till spel mot KFUM Jönköping.
– Det är en skada han haft tidigare så han kan det där. Men vårt mål är att han ska kunna vara med mot Gnosjö nästa vecka.
Vem tar hans plats då?
– Mattias Zeilon kommer att gå in som center och Elias Travtjenko går till vänster.

När vi pratade med Mattias Zeilon tidigare i veckan förklarade han dock att han var lite krasslig och att torsdagsträningen skulle avgöra om han kunde medverka i matchen.
– Vi får se. Jag ska testa på träningen så får vi se, men det borde nog vara lugnt.

VIBK-tränarna har inte bestämt vem som kommer att vakta kassen under fredagen.
– Både "Ludde" (Ludwig Strömsten) och "Bobby" (Patrik Karlsson) är jämnbra så det är hård konkurrens där, precis som i hela laget, säger Pettersson.

Vi liverapporterar Vimmerby IBK:s match mot KFUM Jönköping på www.vimmerbytidning.se. Matchen börjar klockan 19.30.

Alexander Pettersson, assisterande tränare i Vimmerby IBK.
Alexander Pettersson, assisterande tränare i Vimmerby IBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!