Vimmerby IBK-talangen tar klivet upp till SSL

Vimmerby IBK:s nyckelspelare Greta Koponen spelar i SSL nästa säsong. 19-åringen ska lira i högstaligan med Jönköpings IK. "Det ska bli riktigt kul", säger hon till klubbens hemsida.

Greta Koponen lämnar VIBK för Jönköpings IK.

Greta Koponen lämnar VIBK för Jönköpings IK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-04-14 19:13

Greta Koponen är en framstående spelare i både fotboll och innebandy. 19-åringen tar nu steget från division 1-innebandyn upp till SSL. 

På onsdagen blev det klart att hon lämnar Vimmerby IBK för spel i Jönköpings IK. Det skriver JIK på sin hemsida. 

– Vi vet sedan tidigare att vi får in en spelare som kommer bidra med fysik, vinnarinstinkt och ett mycket vasst skott. Greta har de verktyg som behövs för att bli en spelare på hög nivå och vi ser fram emot att ge henne en utvecklande miljö för att nå sin fulla potential inom innebandyn, säger Magnus Ander, sportchef i Jönköping IK, till klubbens hemsida

Koponen spelade inte någon innebandy under den förra "coronasäsongen" med VIBK. 2019/2020 gjorde hon däremot 21 poäng (15+6) på 12 matcher i division 1. Nu är det alltså SSL som väntar.

– Det ska bli riktigt kul att göra en satsning på innebandyn, speciellt tillsammans med Jönköpings IK. Både tränare och spelare är seriösa och jag är redo att hänga på den satsning som kommer ske kommande säsong, säger Greta Koponen i ett uttalande på hemsidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!