Vimmerby IBK tappade allt

Vimmerby IBK hade hugg på poäng i Olofström. Då klappade man igenom - totalt. Hemmalaget förvandlade 7-6 till förnedrande 14-7 (2-1, 5-4, 7-2). - Vi orkade inte, konstaterar assisterande tränaren och backen Linus Isaksson.

Innebandy2012-12-07 23:04

Vimmerby IBK förlorade den viktiga streckmatchen borta mot Olofström. Man gjorde det efter ha stått för en kollektiv kollaps i början av den tredje perioden.
Men vi tar det från början. VIBK inledde piggt och tog ledningen genom en nytänd Christian Streipel. Olofström vände och var i ledning i första pausen. I början av andra klev Streipel fram och satte två pytsar inom loppet av 45 sekunder. De innebar 2-3, men det var också sista gången VIBK var i ledning under den här matchen.
- Det var rätt jämnt i början. Mycket fram och tillbaka. Vi gjorde mål och sedan gjorde dom mål, men sedan ryckte Olofström lite.

Nytt hopp
Hemmalaget trummade igång. Victor Wall kvitterade till 4-4, men på mindre än tre minuter gjorde Olofström tre raka mål.
Det var mål som VIBK aldrig hämtade sig ifrån. En sen reducering av Petter Leander gav visserligen nytt hopp och när Jesper Alm sköt 7-6 i början av tredje var VIBK verkligen på gång.
Då rasade allt. 26 sekunder efter Alms reducering gjorde Olofström 8-6. Och sedan rann det bara på.