Vimmerby IBK vände och vann derbyt

Vimmerby IBK var illa ute, men bet ihop, kom igen och vände till seger i derbyt borta mot Craftstaden. matchen slutade 8-5 (0-3, 3-1, 5-1). - Jag tar på mig den dåliga starten. Vi visar sedan styrka genom att vända säkert och vinna de två sista perioderna med 8-2. Rättvist, sa spelande VIBK-tränaren Johan Astbrant.

Innebandy2009-11-06 23:01

Första perioden var inget vidare från VIBK:s sida. Craftstaden var heltända från start och pressade på i anfall efter anfall. VIBK stod på hälarna och kunde inte få till något ordnat spel för egen del.
Efter tre minuter drog Joakim Ilemark på sig en utvisning och hemmalaget gjorde snabbt 1-0 i power play. Lite turligt efter ett backskott som tog på en spelare och ändrade riktning vilket ställde Filip Bergman i VIBK-målet.
Minuten senare kom även 2-0 och när matchuret hade tickat upp på åtta minuter var det dags för 3-0. Den här gången efter en spelvändning där Craftstaden kontrade effektivt.
Mot slutet av perioden kom VIBK in något i matchen då de fick chansen att spela i numerärt överläge. Spelet flöt på bra då, men mathias Lennström hade svårt att få till avsluten på det hala parkettunderlaget. Närmast en reducering var istället Martin jagbrant som träffade stolpen minuter innan första pausvilan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!