Vimmerby IBK vidare i kvalet

Kattens lek med råttan. Även om råttan nog egentligen bara var en mus... Frontside Råda Portar hade inget att sätta emot i returen borta mot VIBK som slutade hela 18-4 (5-2, 6-1, 7-1).

VIBK körde över Frotside Råda Portar med 18-4. Mathias Lennström noterades för tio poäng, Johan Astbrant svarade för åtta.

Innebandy2010-03-29 07:43

Efter 16-4 i den första kvalmatchen var det inte upplagt för något direkt spännande returmöte i idrottshallen.
Det blev det inte heller.
Gästerna höll jämna steg i målprotokollet i ungefär tio minuter då ställningen hunnit bli 2-2.
Sedan lade Vimmerby IBK i en högre växel samtidigt som man tätade till ett stundtals nonchalant försvarsspel. Då kunde Göteborgslaget inte göra mycket mer än att titta på. Med tanke på att de åkt till Vimmerby med nio utespelare plus målvakt var det inte heller speciellt konstigt.
- Jag tycker att vi spelar bättre än vad vi gjorde i den första matchen, men samtidigt vill jag inte berömma vårt spel alltför mycket. Det är mer de som är väldigt dåliga än vad vi är bra, förklarar VIBK:s tränare Johan Astbrant.

Lennström fenomenal
Om inte matchen var avgjord redan efter den första perioden med VIBK-ledning 5-2 så avgjordes den definitivt några minuter in i andra när Christian Streipel hittade nätet för andra gången i matchen följt av fenomenala Mathias Lennström som gjorde sitt femte mål.
Frontside Råda Portar fick knappt låna bollen och hemmalaget radade upp chanser.
- Det kändes stabilt. Men jag tycker det är skönt att vi ändå är ödmjuka och inte bara ställer in skorna trots tolv plusmål utan istället håller ångan uppe och visar att vi verkligen vill vinna det här kvalet, förklarar Astbrant.
När den andra perioden var till ända var ställningen hela 11-3 och efter en tredjeperiod där Vimmerby luftade sin tredjefemma och Petter Lundahl och Joakim Ilemark fick skriva in sig i målprotokollet skrevs slutsiffrorna till förkrossande 18-4.
Skotten vanns med 47-18.