Vimmerby IK tog viktig seger på hemmaplan

Under lördagseftermiddagen tog topplaget Vimmerby IBK en viktig seger i damernas division två. 4–2 hemma mot FBC Kalmarsund Ungdom betyder att laget fortsatt toppar tabellen.

Sofia Söderlund, Nelly Passmark, Stella Milton och Minea Snickars gjorde målen för Vimmerby.

Innebandy2023-02-04 17:21

I toppen av division två gör framför allt Vimmerby, Kalmarsund och Stenåsa-Sandby-Gårdby upp om segern. Under lördagen fick tabelledande Vimmerby IBK en gyllene chans att öka avståndet ner till tredjeplacerade Kalmarsund. En chans hemmalaget tog till vara på genom att vinna med 4–2.

– Det var en riktigt stark prestation av tjejerna i dag. Verkligen imponerande, säger tränare Micael Nilsson.

Vimmerby rivstartade matchen och gick tidigt upp i en 2–0-ledning efter mål av Nelly Passmark och Minea Snickars. Men i den andra perioden höjde sig gästerna och fick in två bollar bakom Ida Nyman i hemmakassen. Helt lika inför sista perioden alltså.

– Vi öppnar starkt och är riktigt bra i första perioden. I andra kommer vi ut ganska tveksamt samtidigt som Kalmar växlar upp och spelar med hög press. De hade en hel del spel i vår zon, men vi lyckas hitta tillbaka efter halva perioden, säger Micael Nilsson.

I mitten av tredje perioden drabbades Vimmerby av en tvåminutare för felaktigt byte. Stella Nilsson tog plats på bänken för att sitta av utvisningen – och direkt när hon kom tillbaka i spel sköt backen in det så viktiga 3–2-målet för hemmalaget. Och med bara sekunder kvar fastställde Sofia Söderlund slutresultatet 4–2 i tom bur.