Vimmerby missade division 1

Drömmen är släckt. Vimmerby missade chansen att gå upp i division 1. Det blev förlust med 3-4 i den helt avgörande matchen mot Hovslätts IK.

Innebandy2016-03-11 20:50

Efter första perioden, som var tillknäppt och innehöll två defensivt inriktade lag, var det lika 1-1. Hovslätt tog ledningen efter knappt 16 minuter och direkt efter att Vimmerby fått chansen i power play sköt Jonatan Green 1-1.
Två minuter in i andra perioden snappade Hovslätt upp ett slarvigt hemmauppspel och fixade 2-1. Sedan var det Vimmerby som tog över och vände till 3-2 efter mål av Victor Wall och Kim Karlsson.
Hovslätt skulle dock kvittera innan andra periodens slut, 3-3.
Tredje perioden var nervkittlande och Viktor Bagi gjorde flera avgörande räddningar i Vimmerbymålet.
Vimmerby saknade inte heller chanser men de blev inga mål som gav en division 1-biljett.
I stället satte Hovslätt 4-3 i öppen bur med 43 sekunder kvar.
Därmed släcktes lagets dröm om spel i division 1 nästa år.