Vimmerby ny serieledare efter seger

Det blev 8-2 (1-0, 4-2, 3-0) hemma för Vimmerby mot Westervik i lördagens match.

Vimmerby IBK vann mot Westerviks IBK

Innebandy2023-01-14 18:37

Därmed är laget serieledare i division 2 Småland östra dam i innebandy, två poäng före SSG IF, efter tio spelade matcher. SSG IF har dock två matcher mindre spelade. Westervik ligger på fjärde plats i tabellen.

Det var två formstarka lag som möttes. Vimmerby tog sjunde segern i rad. Westervik hade före matchen fyra segrar i rad.

Vimmerby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.46 slog Nelly Passmark till framspelad av Alva Gustafsson. Även i andra perioden var det Vimmerby som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Vimmerby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-2. Målen i sista perioden gjordes av Ammelie Lennström, Stella Milton och Alva Gustafsson.

Alva Gustafsson gjorde tre mål för Vimmerby och spelade dessutom fram till ett mål och Emma Sjökvist stod för ett mål och två assists.

Vimmerby har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Westervik har fyra vinster och en förlust.

I nästa omgång har Vimmerby SSG IF borta i Torslundahallen, lördag 21 januari 14.00.