Vimmerby tog superviktig seger - efter kanoninsats

Vimmerby IBK var tvunget att ta tre poäng mot Hovshaga – och det gjorde de. 7–3-segern innebär att laget har fortsatt toppkänning. – En väldigt skön seger, säger tränaren Mathias Lennström.

Foto:

Innebandy2017-01-13 20:36

Gårdagens bortamatch mot Hovshaga var av största vikt för Vimmerby IBK som var i desperat behov av en ny trepoängare.  
Inför matchen skiljde det sju poäng mellan lagen och skulle Vimmerby ha torskat hade nog avståndet upp till Växjölaget blivit för stort för att ta ifatt i resterande omgångar.

Men Vimmerby gjorde en kanonmatch och tog andra raka segern på det nya året.
– Jag är mycket nöjd och segern var väldigt skön. Vi gör en klockren insats och släpper inte till någonting i stort sett. Vi var väldigt disciplinerade, säger Mathias Lennström. 

Hovshaga tog ledningen i andra perioden och hade bud på 2–0. 
Då skickade Jonas Friberg upp ett dragskott i krysset. 
– Efter det målet tog vi över. De har en grym förstakedja och det är oftast svårt att markera dem, vi gav dem inte några ytor, säger Lennström.
Inom loppet av 20 sekunder stack Vimmerby ifrån till 3–1 och i sista perioden var det egentligen inget snack. 
– Vi maler på och de orkar inte.

Olofström krossade Borgholm med 8–1 och Jönköping Ungdom föll med 5–10 mot Slätafly, vilket innebär att Vimmerby ligger sex poäng bakom Jönköpingslaget.
– Vi har ibland en tendens att bli nonchalanta men när vi tar i och spelar så här är vi riktigt bra. Vi kommer ha viktiga matcher framför oss och vi gillar läget. 
Bäst i VIBK var målvakten Patrik Karlsson och backen Adam Jacobsson. 
I nästa omgång väntar Kalmarsund Ungdom på hemmaplan. 

Poäng, VIBK: Anton Isaksson 1+2, Kim Karlsson 2+0, Jonatan Green 1+1, Jonas Elofsson 1+1, Jonas Friberg 1+0, Martin Tedborn 1+0, Victor Wall 0+1, Mattias Kåhlman 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!