Vimmerby utklassade Nybro på bortaplan

Vimmerby dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Nybro i division 2 Småland östra dam i innebandy med hela 11-2 (3-2, 4-0, 4-0).

Nybro IBK förlorade mot Vimmerby IBK

Innebandy2023-03-12 19:05

Vimmerby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

I andra perioden var Vimmerby starkast och gick från 2-3 till 2-7 genom mål av Wilma Nilsson, Ammelie Lennström, Stella Milton och Emma Sjökvist. Det sista målet kom med 28 sekunder kvar av perioden. Och det var bara början.

Vimmerby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-2. Målen i sista perioden gjordes av Nelly Passmark och Sofia Söderlund.

Ammelie Lennström gjorde ett mål för Vimmerby och två assist, Alva Gustafsson hade tre assists och Nelly Passmark gjorde tre mål.

Nybro har två vinster och tre förluster och 20-31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vimmerby har fyra vinster och en oavgjord och 35-14 i målskillnad.

Det här betyder att Nybro ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Vimmerby på andra plats.

Lördag 18 mars 13.00 spelar Vimmerby borta mot Färjestaden i sista omgången.