Helge redo för Allsvenskan: "Tränat stenhårt"

Allsvensk debut. Det blir det för 19-årige Daniel Helge i helgen. Hans FBC Kalmarsund Ungdom är nykomlingar i serien och har en tuff säsong framför sig. "Jag har kört hårdare än någonsin på försäsongen", säger den Vimmerby IBK-fostrade spelaren.

Daniel Helge gör debut i Allsvenskan med FBC Kalmarsund i helgen.

Daniel Helge gör debut i Allsvenskan med FBC Kalmarsund i helgen.

Foto: Privat

Innebandy2023-09-21 12:00

Daniel Helge går in på sin fjärde säsong i FBC Kalmarsund Ungdom som är farmarlag till SSL-laget med samma namn. Han lämnade moderklubben Vimmerby för studier på innebandygymnasiet och valde att stanna kvar i Kalmar efter studenten också.

– Det var inget svårt val. Vi lyckades kvala oss upp i Allsvenskan med laget och dessutom kom jag in på en lärarutbildning i Kalmar. Därför kändes det givet att fortsätta.

Konkurrensen i Allsvenskan är stenhård i år i och med att serierna ska läggas om. Två serier ska bli till en och det gäller att vara bland de fem främsta av tolv lag för att hänga kvar.

– Förutsättningarna är mycket tuffare på den här nivån. Därför har jag tränat stenhårt på försäsongen.

Vilka delar i spelet har du utvecklat?

– Det är spelförståelsen överlag. Jag har spelat på många olika positioner och det är utvecklande i sig.

På försäsongen har han även fått chansen att göra ett inhopp i en träningsmatch med SSL-laget.

– Jag tränar kontinuerligt med dem och det är en extra morot att jobba hårt när jag vet att det finns mer att sträva efter.

Kalmarsund inleder seriespelet på lördag hemma mot Strängnäs. I serien finns även andra lag med VIBK-koppling. Warberg tränas av Johan Astbrant, Fagerhult tränas av Mikael Hill och Vilgot Kronstrand spelar i Hovslätt.

– Att möta Vilgots Hovslätt ser jag fram lite extra emot. Vi är kompisar sen länge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!