Vimmerbykillen vill sänka Rimforsa

Rimforsa har många potentiella matchvinnare i sitt lag. Samma sak gäller Solfjäderstaden – där Vimmerbys förre målkung Kim Karlsson är en av nyckelspelarna.

Kim Karlsson, som numera bor i Linköping, värvades till Solfjäderstaden strax före årsskiftet.

Kim Karlsson, som numera bor i Linköping, värvades till Solfjäderstaden strax före årsskiftet.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2019-03-22 16:05

Under många år bildade Kim Karlsson en fruktad förstakedja i VIBK tillsammans med Jonatan Green och Victor Wall. Numera spelar 24-åringen i Motalalaget Solfjäderstaden.

– Jag trivs jättebra. Det är en proffsig och välskött förening på alla sätt. Det finns en tydlig vision att klättra i seriesystemet, säger Kim Karlsson.

Varför blev det Solfjäderstaden för din del?

– När jag och tjejen flyttade till Linköping la jag klubban på hyllan. Jag spelade lite korpinnebandy förra sommaren, men inte mer än så. Sedan hörde "Fjädern" av sig strax före jul. De presenterade klubben på ett mycket bra sätt. Då kom suget tillbaka.

Mål direkt

Med Kim Karlsson i laget har Solfjäderstaden vunnit nio raka matcher. Vimmerbykillen har gjort 17 poäng (13+4).

– Helt okej. Jag fick en bra start med två mål direkt. Sedan hade jag en liten dipp i mitten av vårsäsongen innan jag kom igång igen.

Vad har du fått för intryck av östgötainnebandyn så här långt?

– Jämfört med Vimmerby ligger Solfjäderstaden lite före, både organisationsmässigt och truppmässigt. Det finns en helt annan bredd här. Däremot är serien sämre. Det finns fler dåliga division två-lag i Östergötland, om man kan säga så. Bottenlagen blandar och ger beroende på vad de kommer med för spelare.

Nu är Kim Karlsson redo för säsongens stora höjdpunkt. Han var själv i ett liknande läge för några år sedan – när Vimmerby spelade en helt avgörande match mot Hovslätt. Då blev det förlust.

– Jag tror ändå att jag har nytta av den erfarenheten. På något sätt vet jag vad som krävs.

Annars då, dina tankar inför söndagens match?

– Det ska bli jäkligt roligt. När jag skrev på för "Fjädern" var det ingen självklarhet att det skulle bli så här. Men vi har radat upp segrar, samtidigt som Rimforsa har tappat ett par poäng. De har spelat bort en chans och släppt in oss i matchen. Vi är i bra form och åker dit med en skön känsla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!