Vimmerbyprofil blir föreningsutvecklare i WIBK

Axel Edvardsson. Så heter Westerviks Innebandyklubbs nye föreningsutvecklare. "Det var en för bra möjlighet för att tacka nej till" säger han själv.

WIBK:s nya föreningsutvecklare är Axel Edvardsson 22 år gammal från Vimmerby. "Möjligheten att jobba med idrott i allmänhet och innebandy i synnerhet var något som var väldigt lockande" säger han själv.

WIBK:s nya föreningsutvecklare är Axel Edvardsson 22 år gammal från Vimmerby. "Möjligheten att jobba med idrott i allmänhet och innebandy i synnerhet var något som var väldigt lockande" säger han själv.

Foto: Pressbild/WIBK

Innebandy2021-06-21 07:00

Tidigare under våren annonserade WIBK om den nya tjänsten som föreningsutvecklare. Tre kandidater togs in för arbetsintervju innan valet till slut föll på 22-årige Axel Edvardsson från Vimmerby.

– Jag blev direkt väldigt taggad och sökte direkt. Det var en för bra möjlighet för att tacka nej till. Möjligheten att jobba med idrott i allmänhet och innebandy i synnerhet var något som var väldigt lockande. Utveckling är också något jag verkligen brinner för, säger Edvardsson till klubbens hemsida.

Klubbens styrelse motiverar varför valet föll på 22-åringen, som nyligen tog en kandidatexamen i idrottsvetenskap.

– När Axels ansökan kom in så kände vi att hans bakgrund och utbildning passade väldigt bra in med våra tankar om tjänsten. Det som avgjorde till Axels fördel är hans utbildning, hans engagemang och energi för att utveckla både individ och organisation samt hans brinnande intresse för innebandy och den kunskap som han fått genom det, skriver styrelsen på kubbens hemsida.

Axel Edvardsson har en bakgrund som både spelare och tränare i Vimmerby IBK. Men nu ligger alltså allt fokus på WIBK och första arbetsuppgiften blir att leda klubbens sommarlovsinnbandy som drar igång i augusti. 

– Det är en väldigt fin möjlighet för alla ungdomar att få spela tio timmars innebandy gratis i augusti, där hela projektet avslutas med en turnering, säger Axel Edvardsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!