Vimmerbys genanta storförlust – nu kan de glömma division 1

Vinna eller försvinna. Den karaktären hade mötet mellan Vimmerby och Slätafly. Det blev Slätafly som drog vinstlotten och har fortfarande stor chans att nå topp-två och uppflyttning. För VIBK däremot minskade möjligheterna betydligt efter hemska 6-14 i baken. - Jag vet inte vad jag säga. Det känns oerhört surt. Det var verkligen inte bra, säger Jonas Friberg och ruskar på huvudet efter slutsignalen.

Innebandy2017-02-03 21:04

Fredagens möte var en högintressant batalj mellan seriens två mest formstarka lag.
Och som sagt, det var extremt mycket som stod på spel.

VIBK fick en mardrömsstart, då Pierre Nilsson bröstade (?) in 0-1 i den andra matchminuten. Detta efter en brytning och snabb kontring. Kort efteråt utnyttjade Slätafly åter ett misstag efter en naiv passning – och ett par sekunder senare låg boll nummer två bakom Patrik Karlsson i VIBK-målet efter ett skott i krysset. Och så där fortsatte det. Slätafly var hypereffektivt medan Vimmerby spelade för svårt och tappade boll i fel lägen.

När matchklockan tickat fram till 16.10 kunde vi konstatera att Slätafly hade ledningen med 0-5 (!).

- Första perioden sätter tonen. Ingenting stämde, menar Friberg, som ändå tände ett visst hopp med sin reducering till 1-5.

Tredjefemman var VIBK:s klart bästa enhet i den första perioden och var inne på ett framåt och noll bakåt.

I mittperioden plockades märkligt nog tredjefemman i VIBK bort, samtidigt som Jonas Friberg ersatte Martin Tedborn i andrauppställningen. Efter ett par minuter fick hemmalaget en gratisbiljett in i matchen, då Fredrik Cederblad onödigt åkte på en dubbelutvisning. Vimmerby tackade och tog emot – och gjorde både 2-5 (Jonathan Green) och Kim Karlsson (3-5) i spel numerärt överläge.

Målen tände både laget och hemmasupportrarna. VIBK radade upp chanser. Därför kom det som en rejäl kalldusch när Ola Karlsson kontrade in 3-6. Jonathan Green reducerade till 4-6, men med blott 21 sekunder av mittperioden satte Ola Karlsson 4-7 efter ett nytt misstag av Vimmerbys förstafemma – som dittills varit inne på fem av baklängesmålen. Och ännu fler skulle det bli i tredjeperioden.

En tredjeperiod som de flesta i en närmast fullsatt idrottshall nog trodde skulle bli en vildsint VIBK-forcering. Så blev det inte. Ett taktiskt spelande Slätafly satte omedelbart stopp för de planerna. Anfört av superhete Ola Karlsson gjorde gästerna mål på mål – mot ett alltmer frustrerat Vimmerby.

Brakförlusten innebär att VIBK nu får oerhört svårt att nå topp-två.

- Nu ser det tungt ut. Det är inte kört, men chanserna att gå upp har minskat drastiskt, säger Friberg.

I VIBK får endast tredjekedjan godkänt – trots att de bara spelade i en period.

VIBK - Slätafly 6-14 (1–5, 3-2, 2-7)
Första perioden: 0–1 (1.42) Pierre Nilsson, 0–2 (3.31) Johan Ramwall, 0–3 (5.38) Petter Emberg, 0–4 (14.14) Anton Fransson, 0–5 (16.10) Anton Fransson, 1–5 (17.27) Jonas Friberg (Petter Leander).
Andra perioden: 2–5 (28.30) Jonatan Green (Anton Isaksson) i spel fem mot fyra, 3–5 (29.52) Kim Karlsson (Jonas Elofsson) spel fem mot fyra, 3-6 (12.15) Ola Karlsson, 4-6 (38.17) Jonathan Green (Adam Jakobsson), 4-7 (39.39) Ola Karlsson.
Tredje perioden: 4-8 (43.16) Ola Karlsson, spel fem mot fyra, 4-9 (45.51) Alexander Berglund, 4-10 (46.40) Anton Fransson, 4-11 (47.15) Ola Karlsson, 4-12 (48.26) Anton Fransson, 4-13 (50.40) Ola Karlsson, 5-13 (51.10) Ricky Gustafsson, 6-13 (54.18) Anton Isaksson (Hampus Svensson Starkenberg), 6-14 (56.04) Johan Ramwall.
Utvisningar, VIBK: 2x2 min, Slätafly: 4x2