Vimmerbys P07:or mötte storklubben: ”Grymt lyckat”

Vilken helg det blev för Vimmerbys P07-lag i innebandy. De fick inte bara spela mot storklubben Pixbos tioåringar i pauserna i SSL-mötet mellan Pixbo och AIK - de fick även värdefulla tips av världens mest hårdskjutande spelare.

Pixbos tidigare stormålvakt, Lennart Lundgren, och hans son Arvid fick varsin matchtröja när Pixbo mötte AIK.

Pixbos tidigare stormålvakt, Lennart Lundgren, och hans son Arvid fick varsin matchtröja när Pixbo mötte AIK.

Foto: Per Wiklund

Innebandy2017-01-19 12:45

Förra veckan skrev vi om att Vimmerby IBK och Pixbo Wallenstam skulle inleda ett utbyte. Nu är första träffen gjord.
– Det var grymt lyckat och killarna var lyriska, säger Lennart Lundgren.

Den förre Pixbo- och landslagsmålvakten bor sedan en längre tid tillbaka i Vimmerby och är tränare för VIBK:s P07-laget. Därav utbytet och kopplingen till laget från Mölnlycke. 
– De hade ordnat allt otroligt bra. Det var verkligen proffsigt. Alla föräldrar fick till exempel en genomgång av Pixbos tränare inför matchen mot AIK, säger Lennart Lundgren och fortsätter:
– Våra spelare och Pixbos fick en frågestund med Martin Östholm, som förmodligen skjuter hårdast i världen. Han gav dem också tips på hur man ska skjuta. 

Pixbo och Vimmerby möttes även i ett par matcher under lördagen, bland annat två gånger i periodpauserna i SSL-mötet mellan Pixbo och AIK. 
Lennart Lundgren och övriga ledare i VIBK fick också ett kvitto på att klubbens 07:or är långt framme i sin utveckling. 
– Det gick jättebra för oss. Vi har tränat väldigt mycket på passningsspel och teknik. Min gamle landslagskompis, Adam Lindberg, som är ledare i Pixbos 07-lag, var imponerad. Men allt bygger på glädje och att killarna tycker det är roligt.

– Det var en fantastisk helg och en stor upplevelse för våra grabbar. Att komma iväg så här, både barn, ledare och föräldrar, betyder också mycket för ”Vi-känslan” i en förening. 
Om drygt två månader kommer Pixbo till Vimmerby, där det kommer spelas en miniturnering i Södra Vi, där också två lag från Kalmar deltar.
Utbytet fortsätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!