Green ångrar inte Norgeäventyret – har anbud från SSL

Fyra månader som innebandyproffs i Norge. Utan att spela en enda match. Jonatan Green ångrar ändå inte att han tog chansen. "Det var en nyttig erfarenhet. Nu vet jag hur det är att flytta om jag skulle lämna Vimmerby i framtiden", säger Green som redan har fått anbud från två etablerade lag i SSL till kommande säsong.

Jonatan Green är hemma i Vimmerby igen efter ett fyra månader långt äventyr i Norge. Det blev inga matcher för honom där, men poängkungen ångrar ändå inte att han tog chansen.

Jonatan Green är hemma i Vimmerby igen efter ett fyra månader långt äventyr i Norge. Det blev inga matcher för honom där, men poängkungen ångrar ändå inte att han tog chansen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-05-21 18:30

Sedan Jonatan Green gjorde sin första match för Vimmerby IBK:s A-lag säsongen 2012/2013 har han spelat 164 seriematcher för klubben och svarat för 465 poäng totalt. Ett snitt på makalösa 2,83 per match. Anbuden har varit många genom åren från lag högre upp i seriesystemet och utomlands, men Green har bortsett från tre matcher som utlånad till Craftstaden i Allsvenskan blivit moderklubben trogen.

Till hösten har Jonatan Green ett år kvar på sitt kontrakt med VIBK, men förfrågningar från andra klubbar saknas inte.

– Både Pixbo och Mullsjö från SSL har hört av sig och det är förstås smickrande. Sedan är Greåker intresserade, precis som det danska mästarlaget Benlöse. Fyra klubbar i Allsvenskan har också hört sig för, säger Green som ändå är inställd på spel i Vimmerby i höst.

– Jag skulle gärna göra en hel säsong i division ett inför publik med VIBK, men då gäller det samtidigt att vi har spelarmaterialet för att hävda oss. Nu är det mycket som är osäkert kring nyckelspelare och löser inte det sig framöver kommer jag överväga erbjudande från andra klubbar, säger Green.

Den gångna säsongen 2020/2021 skulle bli lite av kronan på verket för 24-åringen som efter åtta säsongers kämpande äntligen skulle få spela i division ett med VIBK. Den drömmen gick dock i kras efter endast fyra omgångar då seriespelet avbröts och aldrig kom igång igen.

– Det var såklart frustrerande att vi inte fick chansen att mäta våra krafter på division ett-nivå mer än så, säger Green som runt jul började få förfrågningar om spel i andra klubbar. 

Efter att ha besökt den norska elitserieklubben Greåker efter nyår så beslöt han sig för att ta chansen att spela där.

– Det kändes väldigt positivt när jag åkte över och då var det inget snack om att det inte skulle bli spel. Seriespelet pausades visserligen omgående, men i och med att det var högsta ligan trodde alla att det skulle komma igång igen. Jag hade knappt tränat något på tre månader i det läget så det kändes riktigt kul att bara få göra det till en början. När man började inse att det inte skulle bli något slutspel dog motivationen ganska snabbt, säger Green som gjorde sin sista träning vid påsk och återvände hem till Vimmerby lagom till Valborg.

Hur kändes det spelmässigt på träningarna med Greåker?

– Det kändes bra. De gav mig stort förtroende direkt och hade tänkt spela mig i förstafemman. Spelmässigt hade det nog passat mig bra då det var mycket kontringar och snabba anfall som gällde. Dessutom hade de tänkt att använda mig i box play som topp i en 1-2-1-uppställning. Det är egentligen inte min grej, men det hade varit kul att prova.

Ångrar du att du tog chansen i Norge?

– Nej, jag tycker ändå att det var en nyttig erfarenhet. Jag har haft flera erbjudanden från andra klubbar tidigare utan att våga ta steget. Nu har jag ändå provat på att flytta från Vimmerby och bo på ett annat ställe och kan ta med mig att det funkar och inte är så farligt. Jag har alltid trott att sammanhållningen vi har i laget med VIBK inte går att hitta på andra ställen, men den var faktiskt rätt bra ändå i Greåker också även om det var svårt att lära känna alla i laget, säger Green.

Jonatan Green har ett år kvar på sitt kontrakt med VIBK, men stänger inte dörren för anbud från andra klubbar högre upp i seriesystemet.
Jonatan Green har ett år kvar på sitt kontrakt med VIBK, men stänger inte dörren för anbud från andra klubbar högre upp i seriesystemet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!