Blev pappa i tisdags – nu får kollegan ta över matchen

På fredag tuffar Vimmerby IBK iväg på en tripp till Torsås. Slätafly väntar i ett klassiskt möte. Då är inte tränaren Alexander Pettersson på plats. Anledning? "Jag blev pappa för första gången i tisdags", säger han inför torsdagens kvällsträning.

VIBK-tränaren Alexander Gustafsson leder inte laget mot Slätafly på fredag. Kollegan Michael Elmér tar över. "Jag blev pappa i tisdags", säger en lycklig Alexander Pettersson.

VIBK-tränaren Alexander Gustafsson leder inte laget mot Slätafly på fredag. Kollegan Michael Elmér tar över. "Jag blev pappa i tisdags", säger en lycklig Alexander Pettersson.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-01-19 18:55

Att ge sig iväg på en hyfsat lång resa var knappast aktuellt för Alexander i rådande läge. Någon adrenalinkick när det är matchdags blir det inte heller för honom, men däremot ett rus på annat sätt. Glädjen och babylyckan är förstås enorm när man precis blivit pappa till en dotter. 

I allt det här kommer såklart innebandyn i andra hand. 

– Jag kommer att leda träningen i kväll (torsdag), men jag följer inte med till Torsås. Micke Elmér får hålla i det istället, säger Alexander Pettersson. 

Matchen i sig är mot en gammal rival, Slätafly. Klubbarna hade många heta duster mellan sig på högre nivå förr i tiden. 

Frågan är om rivaliteten finns kvar?

– Nja, nä. Jag tror inte det. Inte för mig i alla fall. 

I vilket fall så kan vi räkna med ett taggat VIBK.

– Ja, garanterat. Vi har revansch att kräva för förlusten hemma mot dem. Vi kom från två raka segrar då och var nog lite stöddiga och trodde att vi skulle vinna igen. Men så blev det inte. Vi torskade. Och det är som jag brukar säga...är vi påkopplade så kan vi vinna mot precis varenda lag i den här serien. Är vi det inte, så kan vi förlora mot alla. 

Vimmerby är sjua i tabellen, Slätafly är tia. VIBK har fem poäng upp till tvåan Karlskrona, som ligger över strecket. 

Hur ser du på toppstriden?

– Det är faktiskt inget som jag direkt tänker på. Vi måste vara i nuet och ta match för match, men det är klart. Ska vi hänga på där uppe så är det viktigt att vinna såna här typer av matcher mot Slätafly, säger den nyblivne pappan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!