VIBK radar upp segrar – toppar tabellen efter ny vinst

Sex matcher. Fem vinster. Vimmerby IBK har fått en kanonstart i serien. Inte ett dugg överraskande, men likafullt imponerande. Mot Slätafly blev det 7–4. "Jäkligt skönt att åka dit och vinna", säger tränaren Alexander Pettersson.

Elliot Kronstrand var bra igen för Vimmerby IBK.

Elliot Kronstrand var bra igen för Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-11-03 22:12

VIBK är måhända seriefavorit. Alla fall en av dem.

Och nog har de infriat förväntningarna så här långt.

Men mot Slätafly såg det sådär ut efter första perioden...

– Nja, den är jag inte nöjd med. Vi var segstartade och ska vara glada för att vi hade med oss 1–0 in i pausen, säger VIBK-tränaren.

Sen blev betydligt bättre.

– Vi fick fart på fötterna och det gäller verkligen att hänga med mot ett sånt energilag som Slätafly – och också i deras hall. Det är ofta mycket folk och de branta läktarna gör att det skapar ett visst tryck.

VIBK gick fram till 3–1 efter andra perioden och fick sedan en smakstart i början på den tredje.

– Ja, vi gick ifrån till 6–1, där ärligt talat några var riktiga "skitmål".

Avgjort?

Icke. Inte när hemmalaget i slutminuterna snabbt reducerade tre gånger.

Pettersson:

– Vi tog en timeout vid 6–4, sen tycker jag att vi kontrollerar det på ett bra sätt.

I öppen kasse, tolv sekunder före slutsignalen, satte Jonatan Green 7–4.

Ni vann igen. Vad är du mest nöjd med?

– Disciplinen. Den här matchen går inte till historien som en av de bästa, men vi gör det vi ska, är solida och disciplinerade. Sen går det inte att komma ifrån att vi återigen gör det bra i boxplay och att vårt försvarsspel är bra.

Här är betygen för Vimmerbys bästa spelare i matchen:

3 stjärnor: Elliot Kronstrand

Visade vägen för VIBK med sitt snygga 1–0-mål. Det var bara starten på en väldigt bra insats för centern som spelar väldigt moget för sin ålder. Fick krydda insatsen med ytterligare ett mål i den andra perioden.

2 stjärnor: Adam Olofsson 

Olofsson gjorde en oerhört stabil match. Värderade bra i passningsspelet, var stark i sarghörnen och stod upp i närkampsspelet för laget i en match som kan beskrivas som väldigt fysisk.

1 stjärna: Karl Hjelmland 

Bildar backpar med, och kompletterar, ovan nämnda Olofsson på ett bra sätt. Verkar stundtals outtröttlig med sitt uppoffrande spel. Gjorde även en del offensiva utflykter som hade kunnat rendera i ytterligare mål framåt.

MATCHFAKTA

Slätafly-VIBK: 4–7

Vimmerbys mål: 0–1 (15.22) Elliot Kronstrand (Mattias Zeilon), 1–2 (28.29) Elias Travtjenko (Jonatan Green), 1–3 (31.30) Elliot Kronstrand (Mattias Zeilon), 1–4 (42.33) Mattias Zeilon (John Pettersson), 1–5 (44.00) Jonatan Green (Elias Travtjenko), 1–6 (46.16) William Björngard (Jonatan Green), 4–7 (59.48) Jonatan Green.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!