Wall avgjorde efter jättedramatik: ”Bland det skönaste mål jag gjort”

Det går tydligen aldrig att räkna bort Vimmerby IBK. Med drygt tre minuter kvar att spela mot serieledarna Jönköping Ungdom låg de under med 3-2. När slutsignalen ljöd hade de vänt till 4-3-vinst. - Bland det skönaste mål jag någonsin gjort, säger Victor Wall, som gav VIBK hopp om division ett.

VIBK fick jubala över tre poäng i Jönköping efter mycket om och men. Det innebär att hoppet om avancemang till ettan lever än. Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2017-02-24 21:19

Eftersom Olofström vann mot Slätafly så fick inte Vimmerby förlora borta mot Jönköping Ungdom. Då hade det varit kört och drömmen om att nå division ett varit borta.

Med bara några minuter kvar av matchen var läget prekärt. VIBK hängde mot repen. Då kom den, när den som bäst behövdes. Den berömda VIBK-vändningen.

I 57:e minuten kvitterade Jonatan Green till 3-3 med en volley från nära håll. I den 58:e prickade Victor Wall in segermålet från nära håll.
- Det känns otroligt. Vilken känsla när bollen gick i mål. Det var en osannolik vändning. Jönköping var bra, säger Wall.

Det unga bollskickliga hemmalaget satte allt på ett kort i slutet och tog ut målvakten. Det hjälpte inte.
- Det kändes faktiskt aldrig oroligt, säger matchvinnaren Wall.
När matchen var över hoppade VIBK-spelarna omkring och skrek rakt ut av glädje.
- Det här var säsongens skönaste seger. Liket lever och vi har fortfarande chansen, sa spelande tränaren Jonas Friberg.

I och med segern gick Vimmerby upp till tredje plats i tabellen. Två matcher återstår, där VIBK nu bara är tre poäng bakom Jönköping.
I hemmalaget var det av förståeliga skäl dystra miner efteråt. Spelarna verkade inte riktigt fattat att de faktiskt förlorade den här matchen. Spelmässigt var annars Jönköping det bättre laget större delen.
- De var svåra att komma åt och hade ett bra passningstempo och bra rörelse i sitt lag, tyckte Jonas Friberg.

Han gjorde för övrigt ett VIBK-målen då han kvitterade till 1-1 i slutet av den första perioden, som var ytterst chansrik. I mittperioden hade Jönköping stort bollinnehav och gick också till periodvila med 2-1 efter ett nytt mål av poängkungen Lucas Bernhardsson. Vimmerby lyckades dock kvittera igen, då Jonatan Green i spel fyra mot fem bröt in från vänster och fixade 2-2 drygt halvvägs in i slutperioden.

Glädjen blev inte så långvarig. I snäv vinkel gjorde Simon Andersson snyggt 3-2.

Så kom den sena vändningen med Greens kvittering och Walls segermål.

- Jag tycker det märks att de är lite orutinerade, men det är inte så konstigt. Många av deras killar är bara 16-17 år, sa Victor Wall.

Wall får ursäkta. I VIBK var målvakten Patrik Karlsson den klart lysande stjärnan.

- Han var enormt duktig, berömde Jonas Friberg.

I nästa omgång väntar Nässjö för Vimmerby – och en ny rysare är att vänta.