Wall tänkte om: "Kände ett ansvar mot klubben"

Förra säsongen var tänkt att blir hans sista. Men på tisdagen kom beskedet att Victor Wall spelar vidare en säsong till i VIBK. "Jag kände ett ansvar mot klubben", säger Wall om sitt beslut.

Victor Wall har bestämt sig för att fortsätta en säsong till i VIBK.

Victor Wall har bestämt sig för att fortsätta en säsong till i VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-06-02 16:00

Han har 14 säsonger bakom sig i Vimmerby IBK:s A-lag med 522 poäng på 265 matcher. Den snart 30-årige Victor Wall var inställd på att göra bokslut för sin innebandykarriär inför den kommande säsongen, men har nu tänkt om.

– Jag sa redan inför förra säsongen att den skulle bli min sista och har varit inställd på att det skulle bli så. När VIBK kom med ett kontraktsförslag och en lösning som gör det lättare att kombinera innebandyn med familjelivet så fick det bli en säsong till. Jag kände ändå ett ansvar mot klubben och vill inte sätta dem i skiten när läget är som det är, säger Victor Wall.

En annan detalj som motiverar Wall är chansen att få göra en hel säsong i division ett efter alla år.

– Det kändes inte som ett bra avslut att bara få spela fyra matcher i division ett när vi äntligen lyckades ta oss dit. Så visst finns det ett sug efter att få spela igen.

Wall har länge bildat ett fruktat radarpar med Jonatan Green i VIBK. Albin Alfonsson som var tredje länken i den kedjan blir inte kvar den här säsongen. Det öppnar upp för en återkomst för Jonas Friberg. En konstellation som spelade tillsammans för åtta år sedan.

– Det kan vara ett alternativ, men det är även aktuellt att bygga en annan formation kring Friberg. Vi får se längre fram, säger VIBK-tränaren Michael Elmér som gläds åt Walls besked.

– Det är av stort signalvärde att han fortsätter. Han är en riktig kulturbärare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!