Westervik höll undan i derbyt

Westerviks IBK tog revansch på Vimmerby IBK för förlusten i seriepremiären. Det var öppna spjäll åt bägge hållen i den målrika tillställningen som slutade 12-10. - Det studsade vår väg i slutet, sade Peter Hirschman.

Hemmajubel. Westerviks IBK lyckades vinna derbyt hemma mot Vimmerby med 12-10 efter en rafflande avslutning där gästerna hämtade ikapp 10-6 till 10-10. Men det blev alltså Westervik som gick segrande ur derbyt.

Innebandy2014-12-19 23:13

Westervik, som förlorade premiären i Vimmerby med 3-7, har haft problem med försvaret under säsongen och har släppt in näst flest mål hittills. 99 insläppta på elva matcher. Å andra sidan är det inget fel på offensiven där de har gjort 93 mål.
Det vittnar om att nykomlingens matcher brukar bli målrika och även den här fredagskvällen gick i målens tecken.
Den första perioden höll ett högt och intensivt tempo där lagens offensiva spel genererade i totalt åtta mål. Hampus Starkenberg Svensson, VIBK:s premiärmålskytt mot WIBK, gjorde 1-0 efter 20 sekunder. Sedan rasslade det till ordentligt åt bägge hållen där hemmalaget kvitterade, gick förbi och skaffade sig en 5-3-ledning efter en period.

"Bedrövliga försvar"
- Det var två lag med bedrövliga försvar i en märklig match där i princip alla skott gick i mål, sade VIBK-tränaren Jonas Friberg.
Kim Karlssons 5-4-reducering, några minuter in i mittperioden, skapade nervositet i hemmalaget som drog på sig två raka utvisningar.
Samme Karlsson höll sig framme i det andra numerära överläget och rakade in 5-5-målet.
- Det kändes bra att vi kom ifatt så pass snabbt men vi fick aldrig någon lugn och ro och tvingades hela tiden att jobba i underläge, sade Kim Karlsson.