Westervik vann tätt derby: ”Med tanke på insatsen känns det nästan som en förlust”

Vimmerby IBK pressade serietvåan Westerviks IBK i gårdagens division två-derby, men tack vare två mål under de två sista minuterna lyckades WIBK vinna med 6-4 (2-0, 2-3, 2-1). – Med tanke på vår svaga insats känns det nästan som en förlust, summerar Westerviks lagkapten Emma Stenborg.

Westerviks IBK:s lagkapten Emma Stenborg var den stora skillnaden i derbyt mot Vimmerby – detta trots att det ”bara” blev två mål och en assist från hennes klubba. Foto: Viktor Allvin

Innebandy2017-02-13 13:13

Emma Stenborg leder damtvåans skytteliga överlägset. Med 61 poäng (44+17) är hon hela 24 poäng före tvåan, Nässjös Frida Trygg. Och även i går var det hon som gjorde skillnad även om det bara noterades för 2+1 från Emmas klubba. Spelmässigt var hon dock lika dominant som vanligt.

Men Westerviks seger var långt ifrån solklar. Vimmerby skakade om serietvåan rejält och hade väl så mycket av både spel och chanser.
– Vimmerby gjorde en bra match. De spelade väldigt fysiskt och förstörde mycket för oss, berömmer Emma Stenborg.
– Det var tufft och många utvisningar. Vi är inte riktigt vana vid den här typen av matcher, säger hon.

Inom loppet av en minut i den andra perioden gick Vimmerby från underläge 2-0 till 2-2. Laget fick då massor med energi och pressade hårt för ledningsmålet. Samma sak då Amanda Anemyr skickade in ett backhandskott till 3-3 i mitten av den andra perioden och då duktiga Louise Andersson kvitterade till 4-4 i den tolfte minuten av slutperioden.

Men det blev Westervik som fick sista ordet i det här derbyt.
När klockan stod på 18:11 gjorde Julia Vessby 5-4 för hemmalaget och med bara 14 sekunder kvar av matchen passade Emma Stenborg fram Hanna Holmström som fastställde slutresultatet.

Men trots segern är WIBK-kaptenen missnöjd med lagets insats.
– Vi hittar inte alls varandra. Visst, de tre poängen är ju det viktiga, men med tanke på vår svaga insats känns det nästan som en förlust. Kul ändå att tre backar gör mål för oss, tycker Emma Stenborg.

Bäst i Vimmerby var Louise Andersson, Emelie Karlsson och Amanda Anemyr.

Westerviks poäng: Emma Stenborg 2+1, Malin Karlsson 1+1, Julia Vessby 1+0, Hanna Holmström 1+0, Molly Karlsson 1+0, Elwina Hjalmarsson 0+1, Wilma Nilsson 0+1.

Vimmerbys poäng: Amanda Anemyr 1+1, Ingrid Snickars 1+1, Rebecka Persson 0+2, Greta Koponen 1+0, Louise Andersson 1+0.