Westerviks IBK tog hem seriesegern

Som nykomling i division 2 har Westervik nu vunnit serien och kval till Allsvenskan väntar. Matchen mot Tranås blev en transportsträcka för laget som vann med 13-3. - Nu siktar vi in oss på kvalet, säger Christian Klintorph.

Poängbäst genom tiderna. Christian Klintorph nådde drömgränsen 100 poäng med råge efter sju poäng i 13-3-segern mot Tranås.

Poängbäst genom tiderna. Christian Klintorph nådde drömgränsen 100 poäng med råge efter sju poäng i 13-3-segern mot Tranås.

Foto:

Innebandy2010-03-11 07:34


Sagan blev sann för Westerviks tränare Michael Elmér. Tre poäng i går mot Tranås inför 534 åskådare och segertåget genom divisionerna bara fortsätter.
- Vi siktade på topp nio och nu har vi gått hela vägen, säger succétränaren med ett stort leende.
Hur högt rankar du det här?
- Det här är bland det största jag har varit med om. Visst, det var stort när vi gick upp till Elitserien med Vimmerby, men den färgen börjar blekna lite nu.
Nu stundar en ny stor uppgift för Elmér och hans spelare. Som seriesegrare gäller kval till Allsvenskan, ett kval som drar igång nästa helg.
- Det känns som en jättebonus, menar Elmér.
Vilka som WIBK får möta i den första kvalomgången avgörs i morgon.

Klintorph över 100 poäng
En annan saga är Christian Klintorph, 22-åringen som inte nöjde sig med poängrekordet på 96 poäng utan ville nå drömgränsen 100 poäng. Inte heller det blev några större problem för den vindsnabbe forwarden som till slut skrev om både mål- och poängrekord till 62 respektive 103.
- Man kan inte begära mer va?, säger han med ett skratt och tillägger:
- Jag har nog fått uppleva allt man kan uppleva den här säsongen, det är helt sjukt. Jag har faktiskt ingen förklaring till att allt har fungerat, det har bara rullat på, berättar Klintorph som i går svarade för tre mål och fyra assists i en match som Westervik inledde darrigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!