WIBK gör bred omstart

Westerviks IBK gör en omstart. I går berättade vår tidning att klubben återigen ställer ett damlag på benen. Och idag kan vi berätta om en omstart även på herrsidan, där WIBK förutom ett A-lag i division tre även ställer ett JAS-lag på benen. – Hela verksamheten kommer att bygga på träningsvillighet, vi måste låta ungdomarna kliva fram, säger sportchefen Magnus Larsson.

NYA TIDER. Det blir en hel del förändringar i Westervik IBK till nästa säsong.

NYA TIDER. Det blir en hel del förändringar i Westervik IBK till nästa säsong.

Foto:

Innebandy2016-05-20 05:58

Efter degraderingen till division tre så var väl det WIBK kallar för ”omstart” i stort sett det enda möjliga alternativet.

Klubben satsar nu på att föryngra sitt herrlag och startar som en del i den strävan även upp ett JAS-lag (Juniorallsvenskan).

Flyktade talanger ur det framgångsrika P99-laget; Fabian Carrasco, Nils Söderqvist och Victor Bohlin kontaktade klubben och ville komma tillbaka för att hjälpa till att starta upp detta, och vara en del av det nya WIBK som ska växa fram.

Sportchefen avgår

Avgående sportchefen Magnus Larsson säger i en kommentar:

– Verksamheten var i stort sett spikad när kontakten togs och sedan har det gått snabbt. Planerna är att ha två träningsgrupper på herrsidan (Herr A och Herr U) och att spelarna till JAS-laget ska plockas ifrån dessa två trupper. JAS-laget ska också ha minst en helt egen träning i veckan för att få möjlighet att spela ihop laget och formationerna, säger han.

WIBK:s styrelse har tagit ett beslut att fullt ut satsa på sina egna spelare i verksamheten och inte aktivt arbeta med värvningar. Därför pågår heller inget aktivt arbete att ersätta sportchefen Magnus Larsson i den roll som han haft.

– Jag vill trappa ner för att mer kunna satsa på mina barns innebandyspelande, säger Larsson.

– Givetvis kommer klubben att ta emot de spelare som vill spela för klubben och med dessa tre återvändare, plus de spelare som redan finns i klubben så finns det en bra grund till ett JAS-lag och ett starkare A-lag på den nivå som WIBK nu befinner sig på.

– Vi hoppas också att den omstart och nysatsning klubben nu gör ska locka andra spelare till WIBK.

Try out

Klubben satsar i ett inledande skede på en så kallad ”try-out-träning” för JAS laget, lördagen den 28 maj i Bökensveds sporthall.

– Spelare som är intresserade av vår satsning på ett JAS-lag är välkomma till detta träningstillfälle. Det kommer att bli fler tillfällen längre fram också.

Ledare för JAS-laget blir Jeff Torstensson och Gabriel Åberg.

WIBK är dessutom inne i slutförhandlingar med en ny A-lagstränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!