WIBK-spelarna om tränarvalet

När Westerviks IBK i lördags presenterade sin nya tränare var det många som höjde på ögonbrynen. En kvinna tillhör ju verkligen inte vanligheterna på tränarposten, särskilt inte för ett herrseniorlag. Men vad tycker då spelarna i WIBK om att få Sandra Elmér som ny huvudtränare? Vår tidning ringde runt till några av de ledande spelarna i klubben för att höra deras åsikter.

POSITIVA. Peter Hirschman och Jakob Dahlquist tycker att WIBK:s oväntade tränarval, Sandra Elmér, är spännande.

POSITIVA. Peter Hirschman och Jakob Dahlquist tycker att WIBK:s oväntade tränarval, Sandra Elmér, är spännande.

Foto:

Innebandy2016-06-02 14:00

– Ett snyggt grepp. Roligt att Westervik blir pionjärer med en kvinna som leder oss, det här var ett minst sagt oväntat namn på tränarposten, säger lagkaptenen Peter Hirschman.

Hirschman medger att han inte känner Sandra så väldigt väl, men att han känner hennes man, mångårige WIBK–tränaren Michael Elmér desto bättre.

– Micke var ju en oerhört duktig tränare under många år för oss, vad Sandra går för som tränare vet jag inte, men det får hon väl visa upp för oss nu.

Efter WIBK:s sorti ur division två har många pratat om en nödvändig ”omstart”.

– Det är absolut välmotiverat att prata i sådana termer. Klubben behöver verkligen göra ett omtag och en riktningsförändring. Och vilken riktning det än blir, så kan det bara gå åt det bättre hållet, säger Hirschman och önskar Sandra Elmér all lycka som tränare.

Strömsten överraskad

Backen Niklas Strömsten blev som de flesta andra väldigt överraskad av tränarvalet.

– Jag hade inte en tanke på att det kunde bli Sandra. Jag vet ingenting om henne, men jag ser absolut inget negativt i att få en kvinna som tränare, säger Strömsten.

– Klubben behöver göra en vändning, och det här kanske kan bli bra.

Inget fokus på kön

”Åldermannen” Jakob Dahlquist vill inte lägga något fokus på tränarens kön.

– Det viktigaste är så klart att få en kompetent ledare, sedan spelar det ingen roll alls om det är en man eller en kvinna, säger han.

– Jag vet ingenting alls om henne som tränare, men hon verkar vara en mycket trevlig person. Det är ett spännande namn på tränarposten i en klubb som är i fritt fall.

Dahlquist vill se en ordentlig satsning av klubben om han ska spela vidare nästa säsong.

– Det måste till av många olika anledningar. För egen del har jag en 2,5–åring hemma och ett jobb (räddningstjänsten) som är svårt att kombinera med innebandyn. Jag vill ha klara papper väldigt snart på hur det blir.

Dahlquist har en vis poäng avslutningsvis; att folk inte ska säga att det är Michael Elmérs fru som är ny tränare för WIBK.

– När Michael Elmér blev tränare var det ju ingen som sa att det är Sandra Elmérs man som blev tränare...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!