WIBK startar damlag igen

Westerviks IBK ställer ett damlag på benen igen nästa säsong. – Det är viktigt att vi har representationslag både på herr– och damsidan, säger WIBK–ordföranden Lars Bertilsson.

Senast WIBK hade ett damlag i seriespel var förrförra säsongen. Nu är det dags igen, berättar ordföranden Lars Bertilsson.

Senast WIBK hade ett damlag i seriespel var förrförra säsongen. Nu är det dags igen, berättar ordföranden Lars Bertilsson.

Foto:

Innebandy2016-05-18 11:00

Senast WIBK hade ett damlag i seriespel var säsongen 2014/2015, då laget blev näst sist i division två. Efter säsongen valde man att lägga ner verksamheten, då man inte ansåg sig ha tillräckligt med spelare för att genomföra ytterligare en säsong.

Nystart

Efter ett års uppehåll har man dock beslutat sig för att göra en nystart.Till stora delar kommer det att vara den gångna säsongens damjuniorlag, kryddat med några seniorspelare, som tar klivet upp på seniornivå.

– Vi är en så pass stor klubb att vi ska kunna ha både dam– och herrlag i seriespel, bra eller mindre bra.

– Ungdomsspelarna måste ha någonting att sikta på, vi ska kunna fylla på representationslagen med egna produkter, säger Lars Bertilsson.

Tränare ej klara

Vem eller vilka som kommer att träna laget nästa säsong är ännu inte klart.

– Vi ska ha ett möte framöver för att diskutera tränarfrågan, bland annat. Det kan bli den konstellation som funnits runt juniorlaget som följer med tjejerna upp, men det kan lika gärna bli några helt andra.

– Vi får se på mötet hur de resonerar, och vad vi kan komma fram till, säger Lars Bertilsson.

De preliminära serieindelningarna för nästa säsong är klara. WIBK har placerats i Division 2 Norra (se faktaruta här intill), det som förra säsongen var division tre, seriepyramiden har gjorts om.

WIBK:s herrlag ramlade som bekant ner i division tre (se faktaruta).

Serieindelning för Westerviks IBK
Division 2 Norra dam: Westerviks IBK, Bodafors, Hjältevad/Mariannelund, Tranås, Nässjö, Sävsjö B, Vetlanda, Vimmerby, Craftstaden B, IBK Svala.

Division 3 Östra herr: Westerviks IBK, Carlscrona IK, CL 98, Gantesbo, Hovmantorp, Ariel, Ingelstad, Rottne, Sandbäckshult och SSG IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!