WIBK tog en "femetta" i seriefinalen

Westervik är på väg mot allsvenskt kval. Laget stod för årets bästa match när man vann borta mot serieledarna Nykvarn med 5-1 (0-0, 1-1, 4-0). - Tre poäng på onsdag och det här är en saga, sa en omåttligt nöjd Michael Elmér efter matchen.

Westerviks IBK är nära serieseger och allsvenskt kval efter segern med 5-1 i seriefinalen borta mot Nykvarn. Det var starkt gjort av laget med tanke på att lagkaptenen Peter Hirschman bara kunde göra några få byten på grund av skada.

Innebandy2010-03-08 07:28

Matchklockan stod på 14:50. Det var i slutet av den tredje perioden och en av matchens giganter, Magnus Karlsson, hade precis dribblat av tre spelare från sin backposition och rusat framåt. Inte heller i avslutet gjorde han några misstag. Ett skott i krysset och 4-1 borta mot serieledarna Nykvarn var ett faktum. Matchen var avgjord.
- Jag vet inte vad som händer - det är helt sjukt, säger Magnus Karlsson själv och försöker beskriva matchen och dess inramning.
- Magiskt! Vi kommer in som en underdog och bara krossar dem.
Det gjorde sannerligen WIBK - fast först i den tredje perioden. Efter två mål av Christian Klintorph inom 14 sekunder gick Westervik ifrån till 3-1 och Nykvarn var ett chockat lag. Något de aldrig hämtade sig ur, exempelvis fick de bara iväg två skott mot Westerviks mål i den tredje perioden.
Spiken i kistan satte till slut Magnus Karlsson med sitt vackra mål och sedan var det bara en spänd väntan på slutsignalen från Westervik som tackade den tillresta hejaklacken efteråt.