WIBK värvar stjärnor?

Center: Jonas Elofsson. Forwards: Mathias Lennström och Jonas Friberg. Westerviks IBK kan vara på väg att värva ihop en "superligakedja" som kommer att sätta skräck i division 1-motståndarna. - Då kan vi verkligen vara med och hota om platsen till Allsvenskan nästa säsong, säger Michael Elmér.

Westerviks IBK är ute efter den meriterade duon Jonas Elofsson och Mathias Lennström. De skulle kunna bilda en giftig kedja med Jonas Friberg kommande säsong.

Westerviks IBK är ute efter den meriterade duon Jonas Elofsson och Mathias Lennström. De skulle kunna bilda en giftig kedja med Jonas Friberg kommande säsong.

Foto:

Innebandy2010-04-09 05:28


Jonas Elofsson (Färjestadens IBK), Mathias Lennström (Vimmerby IBK) och Jonas Friberg (Westerviks IBK). Spelare som lär få många innebandyentusiaster att le glatt, speciellt om han/hon är Westervikssupporter. För vår tidning kan nu avslöja att uppstickarlaget Westerviks IBK kan vara på väg att värva ihop dessa före detta Superliga- och Vimmerby-spelare och sätta ihop dem i en och samma kedja.
- Alla är kontaktade och vi har börjat inleda en dialog med dem, säger Michael Elmér, tränare och värvningsansvarig i WIBK.

Samtliga har både meriter från Superligan och division 1, och de har alla ett förflutet i toppen av poängligorna i de divisioner de har spelat i. Begreppet "dussinspelare" passar definitivt inte in i det här avseendet.
- Bara konceptet att vi ska sätta ihop en hel Superligakedja kittlar givetvis, menar en förhoppningsfull Michael Elmér som ändå poängterar att det på långa vägar inte är klart än.
Men en förfrågan finns till alla inblandade spelare, och även fast reaktionen när vår tidning pratar med dem är återhållsam så bekräftar de att WIBK är ett alternativ.
- Det har inte varit något konkret än så länge, utan jag har bara pratat med "Båga" (Michael Elmér), menar VIBK:s poängkung, Mathias Lennström och tillägger:
- Det ska mycket till för att jag ska till Westervik. Det skulle ta alldeles för mycket tid och tiden är mitt största problem i nuläget.

Elofsson har kontrakt
Även Jonas Elofsson bekräftar intresset från WIBK:s sida, men för honom är problemet ännu större i och med att han är under kontrakt med det allsvenska laget Färjestadens IBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!