Listan: De har producerat mest framåt

Många lag har det tufft just nu med inställda matcher. Sporten tog en kik på de lokala innebandylagen och listade de som gjort flest mål, flest assist och flest poäng.

Traktens poängliga toppas så här långt av Kim Karlsson och Tobias Claesson.

Traktens poängliga toppas så här långt av Kim Karlsson och Tobias Claesson.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-01-27 19:00

Det skiljer visserligen i antal matcher och divisionstillhörighet. Vi paketerade ändå alla lag tillsammans. På vår topplista har vi även tagit med Vimmerbys och Rimforsas reservlag eftersom de är med i seriepyramiden. Matcher efter 26 januari är inte inräknade på listan. 

HERRAR

1) TOBIAS CLAESSON, Rimforsa IF 47 poäng (23+24)

Kommentar: Ingen högoddsare att Tobias Claesson skulle toppa traktens poängliga. Har i vanlig ordning varit ett stort hot för motståndarlagen. Trots sina 47 poäng är han bara tvåa i serien, tre bakom Finspångs Mattias Alvestrand. Claesson har ett naturligt sinne för att hitta rätt ytor på planen och för att hitta bra mållägen. Lägen som han också ofta sätter, eller lirar fram till en medspelare. Tobias platsar även på den här listan över poänggörare i U-laget. Har på tre kamper svarat för otroliga 23 poäng där. 

2) KIM KARLSSON, Rimforsa IF 27 poäng (14+13)

Kommentar: Vimmerbykillen har alltid stuckit ut när vi snackar i termer om att vara målfarlig. Kommer snabbt till skott och har en intuitiv känsla och förmåga att dyka upp när det vankas målchanser. Är viktig för detta Rimforsa som frenetiskt jagar den där efterlängtade seriesegern i division två. 

3) PETTER MELKERSSON, Rimforsa IF U 26 poäng (13+13)

Kommentar: "Fotbollsspelaren" Petter Melkersson är tongivande på den gröna mattan. Har fina kvaliteter även i innebandy. Något han visat såväl i A-laget som reservlaget, där han levererat. 

undefined
Jonatan Green och Elias Travtjenko är Vimmerbys poängstarkaste spelare i division ett hittills.

4) JONATAN GREEN, Vimmerby IBK 25 poäng (10+15)

Kommentar: Vimmerbys obestridlige poängkung. Har ett enormt facit när det handlar om att producera framåt. Ligger den här säsongen på 15:e plats totalt i seriens poängliga. Blickar vi bakåt har han stått som vinnare tre av de fyra senaste säsongerna, då i division 2. Den korta förra säsongen i ettan räknas inte. Sedan säsongen 2014/2015 har 24-årige Green alltid legat på en poängproduktion som överstiger 60 poäng. 

5) JACOB SIGFRIDSSON, Rimforsa IF 24 poäng (9+15)

Kommentar: Den meriterade backen är en av seriens allra bästa spelare. Snittar på närmare 3,5 poäng per match, då han hittills bara medverkat i sju av Rimforsas matcher. Är ytterst spelskicklig och bra med klubba och boll. 

6) DAVID CEDERHOLM, Rimforsa IF U 21 poäng (13+8)

Kommentar: På tal om "fotbollsspelare" i Rimforsa. För en tid sedan listade vi Cederholm som den kanske bästa tonåringen i trakten i fotboll. Är också duktig i innebandy och en stark och pålitlig målgörare. 

undefined
Rutinerade Jimmy Risberg i HM IS har nått över 20 poäng i division fyra, varav elva mål.

7) JIMMY RISBERG, HM IS 21 poäng (11+10)

Kommentar: Har rutin och erfarenhet som få andra av traktens innebandyspelare. Har ett tungt skott, som han gärna avlossar. Och med stor framgång dessutom. Är en ledargestalt och en mycket viktig kugge i HMS IS-maskineriet. 

8) VIKTOR NILSSON, Vimmerby IBK B 20 poäng (12+8)

Kommentar: "Pisto" är svårstoppad när han med stor kraft och högt energipåslag dundrar in i offensiv zon för VIBK. Snittar nästan 3 poäng per match och gör sin vana trogen mycket mål. Har trots sin fina målskörd mycket svårt att slå sig in och bli etablerad i A-laget. 

undefined
Emma Sjökvist har fått igång målskyttet och satte tre mål senast. Är också i poängtopp i VIBK.

DAMTOPPEN (VIMMERBY IBK)

1) EMMA SJÖKVIST, 25 poäng (12+3)

Kommentar: Är klar etta i VIBK och har en förmåga att hålla sig framme i rätt lägen. Utöver sin målfarlighet jobbar hon alltid hårt för laget och är en absolut nyckelspelare i det här laget. 

2) SOFIA SÖDERLUND, 9 poäng (6+3)

Kommentar: Har fått något av ett genombrott. Giftig framåt och skapar mycket med sitt fina skott. 

3) LISA HULTGREN, 6 poäng (3+3)

Kommentar: Har visat framfötterna och varit mycket pigg och företagsam i många matcher. 

4) SVEA BACKSTAD, 6 poäng (2+4)

Kommentar: 17-åringen är en duktig tvåvägsspelare och användbar både som back och center. Bra passningsspelare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!