Division 3 nästa efter drama i kvalet

Skumpan låg på kylning. Och den kom till användning. Efter vissa om och men. "Vi var tagna av stundens allvar ett tag, men klev fram och visade vår effektivitet på slutet", sa Vimmerby IBK B:s tränare Ricky Gustafsson efter att laget blivit klara för division 3.

VIBK B besegrade Forserum i kvalet till division 3.

VIBK B besegrade Forserum i kvalet till division 3.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-26 18:06

Vimmerby hade 7–3 att gå på från första mötet med Forserum. Laget såg ut att kunna spela på den. 2–2 efter första perioden blev till 7–5 i Forserums favör efter andra. 

Med tre mål inom loppet av fem minuter i upptakten av tredje gick hemmalaget fram till 10–5 och 13–12 totalt.

– Vi blev lite tagna av stundens allvar i det läget och höll inte våra positioner. Vi tog en timeout och tryckte på de bitarna och då blev det bättre.

Vimmerby vände raskt på steken med fyra mål på raken. Det blev visserligen förlust med 10–9 i matchen, men 16–13 till VIBK totalt räckte för att ta hand om platsen i trean nästa säsong.

– Vi kan kontra och är väldigt effektiva på de chanser vi får på slutet. Det blev en perfekt avslutning. Det är esxtra roligt att vi lyckas med ett lag där spelarna är både herrar med massor av rutin och unga killar med stor talang, sa Ricky Gustafsson som lyfte fram hela laget.

Hur firade ni efter matchen?

– Jag hade faktiskt förberett en flaska med alkoholfritt bubbel. Många av spelarna i truppen är ju under 18 år och har inte åldern inne. Det smakade fint ändå och sedan blev det en segermiddag i form av hamburgare på vägen hem i Nässjö.

Poäng VIBK: Hugo Samuelsson 3+1, Axel Gustafsson 2+2, Jonas Friberg 2+1, Marcus Pettersson 1+1, Vilgot Kronstrand 0+2, Petter Leander 1+0, Simon Lenegård 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!