Wow, vilken kross i toppmötet VIBK!

Under fredagskvällen kom Vimmerby IBK:s andra raka seger i division två. Hela 6–0 efter första perioden bäddade för tre poäng borta Karlskrona. Siffrorna skrevs till slut till 7–3 efter bland annat tre mål av VIBK:s Viktor Wall.

Victor Wall gjorde tre mål när Vimmerby IBK chockade Karlskrona, gjorde 6-0 i första perioden och vann övertygande.

Innebandy2017-10-20 20:43

Gästande Vimmerby gjorde en ordentlig rivstart i matchen i Vedeby Sporthall. När väl målnollan sprack för VIBK med 03:29 på klockan ville inte bortamålen sluta komma i den första perioden. Vimmerby var väldigt effektiva när de fick sina chanser och när första perioden summerades hade gästerna producerat elva skott – sex av dem gick i mål.

– Vi spelar riktigt bra och håller oss till planerna. Vi står har ett aggressivt försvarsspel och står upp väldigt bra. Vi lät de inte spela upp bollen, säger VIBK-tränaren Lennart Lundgren.

Med en 6–0-ledning inför den andra perioden hade gästerna redan här ett stort grepp om de tre poängen, men Karlskrona hade inte gett upp. I den andra perioden var det inte samma effektiva VIBK på planen utan de fick inte in ett enda mål på sina sju skott. Hemmalaget däremot nätade tre gånger om och inför sista perioden var ställningen 3–6.

– Det är inte lätt när man leder med 6–0 har två perioder kvar. Vi är inte riktigt med, men det ska dock sägas att vi prickade ribban två gånger om vid ställningen 6–2, menar Lennart Lundgren.

Försprånget Vimmerby hade skaffat sig efter de inledande 20 minuterna skulle dock vara allt för stort för Karlskrona att hämta ikapp. Den tredje perioden var mycket målsnål och endast ett mål kom. Det var gästande Vimmerby som gjorde det med tre minuter kvar och fastställde slutresultatet till 7–3. Lennart Lundgren var nöjd över andra raka segern:

– Det är väldigt skönt och vi står för en suveränlaginsats. Vi är väldigt stabila när vi håller oss till planen. Vi kämpar som ett lag och vinner som ett lag idag.
Viktor Wall blev tremålsskytt hos gästerna och övriga VIBK-mål gjordes av Jonathan Green 2, Jonas Friberg samt Jesper Nilsson. I Vimmerby beröms tremålsskytten Wall samt målvakten Patrik Karlsson som lagets bästa spelare.